Harmonikakoncert után már az idei karácsonyra készülve

VÁCI NAPLÓ/kultúra ♥ Október végén egy fergeteges harmonikakoncerttel hangolhatott rá a váci közönség a december közepén sorra kerülő, immár hagyományos szlovák karácsonyra, amely az idén is remek szórakozást ígér, hiszen a nemzetközileg is jegyzett, profi tudással rendelkező Vrsatec együttes lép színpadra városunkban.

A Váci Szlovák Önkormányzat immár évtizedek óta meghatározó szerepet játszik nem csak a Vácott és a környező településeken élő szlovákok összefogásában, hanem a régió kulturális életében is. Dr. Alt Gyula vezetésével minden esztendőben számos programot szerveznek, s ezek mindegyike olyan, hogy nem csak a szlovák nyelvet jól ismerőket, hanem mindenki mást is vonzanak.

A zene vagy a tánc nyelve nemzetközi, ahhoz, hogy az ember ilyen élményekhez jusson, nem kell tolmács, csak nyitottság.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kamion és autó ütközött tegnap Vác térségében

Legutóbb október végén egy trencséni fiatalok alkotta tangóharmonika zenekar mutatkozott be a váci közönségnek. A változatos repertoárba nem csak népdalok, hanem jól ismert dallamok, például filmzenék is bekerültek. Jól szórakozott hát a közönség, amely a koncert végén vastapssal jutalmazta a zenekart.

Fellépésüket dr. Alt Gyula és Menczer Sándorné köszönte meg a váci közönség nevében.
A szlovák önkormányzat ezekben a napokban már javában készül az idei karácsonyi előadásra. Ebben az esztendőben ismét a váciak által már jól ismert Vrsatec együttes lép színpadra városunkban december 16-án.

A rendkívül attraktív produkciót bemutató csapat előadása ingyenes lesz a művelődési központban.
Ráadásul ez lesz a 20. szlovák karácsony Vácott, ami okot ad arra, hogy a mostani találkozó még ünnepélyesebb legyen. ♦

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  A Zöld Menedék május 1-jei és gyermeknapi programjai – Idén is hirdetnek rajzpályázatot

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments