Építési engedélyt adtak ki a Vác pláza befejezésére

VÁCI NAPLÓ/a város ♥ Számos fontos és aktuális témáról tartott sajtótájékoztatót hétfőn Fördős Attila polgármester. A városvezető egyebek között bejelentette: a polgármesteri hivatal építési engedélyt adott ki az évek óta elhagyatottan álló Vác pláza befejezésre. Fontos hír az is, hogy Vác mintegy négy milliárd forintos pályázati csomagot adott be a Dunakanyar fejlesztésére szánt kormányzati pénzek felhasználására.

Fördős Attila jó hírként közölte: egy beruházó cég fennmaradási és építési engedélyt kért a Szérűskertben évek óta félbehagyottan álló Vác plázára. A benyújtott dokumentumok szerint 183 lakást és 4 üzletet alakítanának ki. A fejlemények reményt adnak arra, hogy végre érdemi lépések születnek a rendezésre. A polgármester szerint garancia ugyan nincs arra, hogy tényleg be is fejezik az építkezést, de úgy tűnik, most komoly szándékról van szó.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Húsvéti ligettakarítás iskolásokkal és civilekkel

A városvezető több kisebb, de mégis csak többeket érintő dolgot is megelített. Elkészült például a könyvtár liftjének javítása. Az új felvonót október 18-án üzemelték be, amire nagy szükség volt – állítják a könyvtár dolgozói.

Ugyancsak elkészültek az új parkolók a börtön mellett, erre a városháza adott engedélyt. A közlekedést érintő téma az is, hogy a Kosdi út – Deákvári fasor kereszteződésében a város kezdeményezte, hogy valamennyi betorkolló út találkozásánál egy rövid szakasz kerüljön önkormányzati tulajdonba. Ahogy ez megtörténik, azonnal elkezdődik egy egyszerűsített körforgalom kialakítása – hangzott el.

Fördős Attila jó hírként jelentette be, hogy mintegy négy milliárd forintot kaphat a város turisztikai fejlesztésekre kormányzati forrásból. Ebből egy milliárdot tesznek ki az új múzeum építésének költségei, a többi pénzből elsősorban a belváros barokk jellegének erősítésére költenének.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  „Tavaszi szél vizet áraszt…”

Hétfőn megkezdődött a mélygarázs műszaki átvétele, ez várhatóan november végére lezárul. Decemberben a végső simításokra kerül sor, így a tervek szerint január 1-től megnyithatják a létesítményt. Ezzel egy időben a belvárosi parkolást is újragondolják.

A Bauer Mihály utcai új bölcsőde építésére a tervezővel megkötötték a szerződést. A mobilgáttal kapcsolatban további tárgyalások folynak a minisztériummal, jelenleg a hiánypótlási munkák zajlanak. A Duna-partra tervezett vizes sportcentrum esetében a kivitelezésre közbeszerzést írtak ki. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments