Egyikük elkövette, másikuk látta, de nem segítettek

VÁCI NAPLÓ/régió ♥ A váci rendőrök vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást egy 31 éves férfival és egy 16 éves fiúval szemben. Egyikük abban az autóban utazott, amellyel elütöttek egy idős embert, akit segítségnyújtás nélkül az úton hagytak, míg másikuk ugyan látta a történteket, de egyszerűen elsétált a helyszínről.

A nyomozás adatai szerint B. Attila 2017. február 16-án az általa vezetett személygépkocsival közlekedett Csörög belterületén a Szegedi utca felől a Duna utca irányába. Haladása során egy útkanyarulathoz érve – mivel a jármű sebességét nem az útviszonyoknak megfelelően választotta meg – kisodródott, amelynek során elütötte az ott gyalogosan közlekedő 65 éves férfit.

A balesetet követően a sofőr az autóból kiszállt és segítségnyújtás, valamint adatai hátrahagyása nélkül elhagyta a helyszínt, majd fél óra múlva a rendőrségi helyszínelés idején visszatért oda. A gyalogos férfi a baleset következtében olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy kórházba szállítását követően életét vesztette.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Csernák István könyvbemutatója Verőcén

A balesetet látta egy 16 éves fiú is, aki elsétált a helyszínről anélkül, hogy meggyőződött volna arról, hogy az elütött férfi megsérült, vagy segítségnyújtásra szorul-e.

A Váci Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya B. Attila ellen segítségnyújtás elmulasztásának bűntette, valamint halálos közlekedési baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, a 16 éves fiatalkorúval szemben pedig segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a napokban befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal az illetékes járási ügyészségnek megküldte. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments