Múzeumok Őszi Fesztiválja: legyél te is nyomdász!

VÁCI NAPLÓ/kultúra ♥ A Múzeumok Őszi Fesztiválja keretében a nyomdászat jegyében megrendezésre kerülő ingyenes családi nap különleges vendége lesz egy igazi vándornyomdász – Novokrescsenszkov Tamás, a Letterpress Workshop Alkotóműhely létrehozója és vezetője, akinek segítségével október 14-én, szombaton mindenki belekóstolhat majd gyakorlatban is a nyomdászok mesterségébe.

Családi nap lesz a múzeummal a nyomdászat jegyében október 14-én szombaton 10 és 16 óra között. A szervezők a Görög Templom Kiállítóteremben (Vác, Március 15. tér 19.) látható Közjava és hasznára… nyomdát állíthasson… A váci nyomdászat 245 éve (1772-2017) című időszaki kiállításhoz kapcsolódóan szeretnének több programot kínálni az érdeklődőknek:

– Felnőtteknek kurátori tárlatvezetés.

–  „Letterpress workshop”: kreatív időtöltés gyermekeknek és felnőtteknek különböző nyomdatechnikák kipróbálásával, Novokrescsenszkov Tamás, meghívott vándornyomdász segítségével.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Újabb polgármester-jelölt száll ringbe Vácon: a VVVE jelöltje dr. Csereklye Krisztina

Készítsünk nyomdát! Nyomda, pecsételő készítés különböző anyagokból, majd közös nyomdázás.

A fenti programok ingyenesek. De emellett még lehet regisztrálni iskolai osztályok számára meghirdetett múzeumpedagógiai foglalkozásra!

„Ajánlom a tisztelt közönség becses figyelmébe…” Nyomdai reklám és marketing a 19–20. században – múzeumpedagógiai foglalkozás felső tagozatosoknak és középiskolásoknak a váci nyomdák történetét bemutató időszaki kiállításhoz kapcsolódóan – Egy esemény reklámozása különböző korokban, különböző formákban – újsághír, szórólap, plakát készítése.

Időpontok: 2017. október 17-19. naponta 9-14 óra között. Iskolai osztályoknak előzetes bejelentkezés alapján! Helyszín: Görög Templom Kiállítóterem (Vác, Március 15. tér 19.). Regisztrálni lehet október 2-13. között a múzeum elérhetőségein: info@muzeumvac.hu; 27/200-868; 30/555-7306. A foglalkozás ára: 400 Ft/diák. ♦

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Matkovich Ilona bejelentette az Összefogás Vácért polgármester- és képviselő-jelöltjeit

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments