Újabb nemzetközi elismerésben részesült a váci színház

VÁCI NAPLÓ/kultúra ♥ A Váci Dunakanyar Színház Yvonne, burgundi hercegnő című előadása meghívást kapott a fehéroroszországi Breszt városában 22. alkalommal megrendezett Belaya Vezha Nemzetközi Színházi Fesztiválra, melyen magyar nyelvű előadás az elmúlt évek során eddig csak egy alkalommal szerepelt.

-Ez a meghívás újabb hatalmas elismerés egy ilyen fiatal teátrum esetében, mint amilyen az idén ötödik születésnapját ünneplő Váci Dunakanyar Színház – hangsúlyozta az igazgató, Kis Domonkos Márk. A színház szeptember 15-én eleget tett a meghívásnak.

Az előadást a fehérorosz fesztivál nézőközönsége nagy lelkesedéssel, álló tapssal fogadta, a szakmai zsűri pedig a legjobb színésznek járó díjat a herceget alakító Havasi Péternek ítélte oda.

-A díj óriási megtiszteltetés, ami azonban az egész csapat munkáját dicséri és igazolja. Ugyanakkor fontos visszajelzés is arról, hogy jó úton haladunk és az a munka, ami pár éve Vácon elkezdődött, kezd beérni – értékelte a színész.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Egy szemtanú feljegyzései - A Migazzi Zarándokház és a PüspökVác látogató és rendezvényközpont története a II. világháború előtt és után

A fesztiválon jelen volt a fehéroroszországi magyar nagykövet Horváth László, valamint a tiszteletbeli konzul is Minszkből. Mindketten elragadtatással nyilatkoztak az előadásról, és reményüket fejezték ki, hogy viszontlátják azt a Panoráma Színházi Fesztiválon, Minszkben.

Az Yvonne, burgundi hercegnő című előadás korábban már több nemzetközi díjat is elnyert. A lengyelországi Radomban 12. alkalommal megrendezett Nemzetközi Gombrowicz Fesztiválon a produkció jelmez – és díszlettervezőjét, Alla Fedoryshyna-t tüntették kis az előadás képi világáért. 2016 májusában a tizennyolcadik alkalommal megrendezett Melpomeni Tavria Nemzetközi Színházi Fesztiválon a legjobb női főszereplőnek járó díjat Pataki Szilvia vehette át, a legjobb férfi főszereplő díjával Kaszás Mihályt, a legjobb férfi mellékszereplőnek járó díjjal pedig Ivaskovics Viktort jutalmazták, a legjobb látvány (díszlet- és jelmez) díját Alla Fedoryshynának ítélték oda. A fiatal teátrum nagy örömére a díjak száma ez alkalommal tovább gyarapodott. ♦

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  "Deákvár 125" Kiállítás megnyitó a Deákvári főtéren

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments