Egyetlen albán pékséget sem jelentett fel a magyar sütőipar

VÁCI NAPLÓ/régió ♥ Nem tett feljelentéseket az albán pékségek miatt a Magyar Pékszövetség, mert a szervezet szerint a hatóságok előtt is ismert, hogy e vállalkozások nem a Magyar Élelmiszerkönyv előírásainak megfelelően működnek.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ugyanakkor azt állapította meg, hogy az albán pékségek nem jelentenek kiemelt élelmiszer-biztonsági kockázatot. Albán pékségek Vác közeli településeken, például Nagymaroson is működnek.

Teljes egészében ismert a hatóságok előtt, hogy az albán pékségek nem a Magyar Élemiszerköny előírásainak megfelelően végzik munkájukat sem az alapanyagokat, sem a gyártmánylapokat tekintve – nyilatkozta az agrárszektor.hu-nak Septe József, a Magyar Pékszövetség elnöke. Ezért a szervezet nem tett feljelentéseket az ügyben.

Septe József szerint a hatóságoknak látniuk kell az albán pékségekkel kapcsolatos tényeket, mind a termékekkel, mind a higiéniai hiányosságokkal kapcsolatban. Így a Nébih, a Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) vizsgálataival, illetve idegenrendészeti ellenőrzésekkel az albán pékségek működésének problémái megoldhatók lennének – tette hozzá.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szociális infrastruktúra megújítása az Alsó-Ipoly mentén

A Nébih rendszeresen ellenőrzi az albán pékségeket, de a vizsgálati eredmények alapján nem jelenthető ki általánosan, hogy e pékségek kiemelt élelmiszer-biztonsági kockázatot jelentenének – közölte ugyanakkor a napokban a hatóság. A hivatal szerint a Magyar Élelmiszerkönyv előírásait csak akkor kötelező alkalmazni, ha az adott élelmiszer-előállító az abban foglalt megnevezéseket használja. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments