Szeptembertől új igazgató a Piarista Gimnázium élén

VÁCI NAPLÓ/a város ♥ Június 16-án a Te Deumra gyűltek össze a piarista diákok a váci székesegyházban. A szentmisét Labancz Zsolt tartományfőnök atya celebrálta, aki a hálaadó szentmise után megköszönte Futó Béla igazgató eddigi munkáját, és beiktatta igazgatói szolgálatába Kalász Ákost, korábbi igazgatóhelyettest. A tanévzáró ünnepély keretében a tantestület jutalmazottjai is átvehették munkájuk elismeréséül a díjakat – írja az iskola honlapja.

Labancz Zsolt tartományfőnök levelében így fogalmaz: lezárult az intézmény vezetői tisztségére kiírt pályáztatási folyamat. Ennek eredményeképpen, a Piarista Rend Magyar Tartománya tanácsának június 9-i döntése szerint a 2017/2018-as tanévtől Kalász Ákost nevezik ki a váci Piarista Gimnázium és Kollégium igazgatójává.

Központi Gyógyszertár Vác

„Tartományunk nevében ezúton is tisztelettel köszönöm rendtársam, Futó Béla SP igazgató úr vezetői tevékenységét. Meggyőződésünk, hogy váci iskolánk életének, munkájának általa is formált értékei tovább növekedhetnek” – írja.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  „Isten maga az élet és ti a kórházakban ezt az életet szolgáljátok” - 20 éves a Váci Egyházmegye Kórházlelkészi és Lelkigondozói Szolgálata

Kalász Ákos a beiktatáskor köszönetet mondott elődjének, Futó Bélának és jó egészséget kívánt neki új feladataiban.

„Kedves diákok! Jól emlékszem arra a napra, amikor először léptem be a váci Piarista Gimnázium kapuján. 1996. szeptember 2-a, hétfő, reggel volt. Minden igyekezetem ellenére elkéstem, mert Budapestről a buszom lassabb volt a vártnál. Mivel még éppen az osztályfőnököm előtt léptem be a terembe ismeretlen 30 osztálytársam közé, a bokámat nem ütöttem meg. Mindez 21 évvel ezelőtt történt. Piarista diák voltam én is, mint ti most. Váci piarista diák. Ismerem, saját tapasztalatból éltem meg az idetartozás minden szép, örömteli, de munkás, feladatokkal és felelősséggel teli érzését. És szívesen mondom el nektek, hogy alakuló életemnek legfontosabb évei voltak azok. Ezért a mai napig hálás vagyok tanáraimnak, a szerzetes atyáknak és osztálytársaimnak is” – mondta.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kamion és autó ütközött tegnap Vác térségében

Kiemelte: szeretne méltó igazgatója lenni az iskolának és az egész közösségnek is. Hiszen szerinte a Váci Piár családja egy páratlanul sokszínű és gazdag közösség. A közel 700 fős iskolai közösséghez, diákok, tanárok és munkatársak mellett sok-sok 100 öregdiák és szülő kapcsolódik élő szállal.

„Hittel és nagy várakozással tekintek a jövőnk felé” – tette hozzá.

Kalász Ákos 13 éve tanít az intézményben, több évig igazgatóhelyettesi pozíciót is betöltött.

Kinevezéséhez szívből gratulálunk! ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments