Megnyílt a deákvári kézműves fagylaltozó, a Fagyi

VÁCI NAPLÓ/a város (Furucz Anita) ♥ A fagylalt tejből vagy tejszínből, cukorból, különféle ízesítőkből, gyümölcsökből készült hideg édesség – olvasható az interneten. Ilyenkor nyáron mindenki a legjobb fagylaltot keresi, Vácon is. Ki erre, ki arra esküszik.

Titanilla a deákvári kézműves fagylaltozó, a Fagyi tulajdonosának hitvallása azonban egyszerű: ő olyan terméket gyárt, amelyet a gyermekeinek is szívesen adna.

– Fontosnak tartjuk – és ez a fagyizónk szellemiségének az alapja is -, hogy csak minőségi, kézzel készült, vagyis kézműves terméket adjunk vásárlóinknak. Nem színezzük fagylaltjainkat, csak természetes, valódi összetevőket adunk hozzá – mondta az eredetileg közgazdászként, majd később cukrászként végző Titanilla.

A kézműves fagylalt készítésének alapjait férje Bologna-ban, Olaszországban a Fagylalt Egyetemen tanulta meg tavasszal, és adta át tapasztalatait neki is. Azért is volt fontos számukra az olaszországi tanulás, mert az ottani minőségben és szellemben akarnak itthon is fagylaltot készíteni. A recepteket férjével közösen dolgozzák ki, és készítik el a fagylaltozó hátsó helyiségében.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Megérkeztek az első kisgyermekek az új váci bölcsődébe

– A hagyományos ízeken kívül sokat kísérletezünk, új, különleges fagyik megalkotásán. Legutóbb a levendula ízesítésű hideg édesség került a pultba, melyet több vásárlónk kért. Az egyedi ízek mellett van cukormentes, tejmentes, vegán és gluténmentes fagylaltunk is, ezekkel is az egyedi igényeket kívánjuk kielégíteni.

A fagylaltokon kívül még egy számomra nagyon kedves gesztussal várják a vásárlókat: a gyerekeknek és a kutyusoknak a törött tölcséreket ingyen adják.

Nekem a kedvencem a pisztácia, az áfonyás sajttorta és a csoki, de emellett még legalább húszféle különböző ízzel várják nem csak a deákváriakat. ♦

Központi Gyógyszertár Vác

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments