Különleges kaktuszok kiállítása a Füvészkertben

VÁCI NAPLÓ/régió ♥ A karibi szigetvilágról a fehérhomokos kókuszpálmás tenger partok, égszínkék óceán, korallzátonyok színes világa és a karibi lakosok örökké vidám életfelfogása jut eszünkbe. Bármilyen furcsa is, ez a valóban trópusi szigetvilág igen nagy számban kaktuszok otthonául is szolgál.

Ezen egzotikus növénycsodák tárlatára invitálja a növénykedvelőket a Magyar Kaktuszgyűjtők Országos Egyesülete szeptember 8-10. között az ELTE Füvészkertjében (Budapest, VIII. Illés u. 25) naponta 9-től 17 óráig.

A növényeket természetes környezetüket megjelenítve mutatják be a kaktuszgyűjtők, élőhelyi fotókkal társítva, a karibi növényvilágot.

A kiállításon bemutatásra kerülnek a ritkán látható és dr. Mészáros Zoltán által először leírt kubai dinnyekaktuszok (Melocactus nemzetség), a melegkedvelő oszlopkaktuszok, de megjelennek az epifita kaktusz fajok is endemikus orchideák és broméliák társaságában. Ezen kívül az országos kiállításhoz híven láthatók lesznek vegyes kaktuszgyűjtemények és fajokra specializált szakmai gyűjtemények is.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szociális infrastruktúra megújítása az Alsó-Ipoly mentén

A kiállítás ideje alatt növénybörze, gyermekfoglalkoztató, a megfáradt vendégeket étel, ital és kávékínálat várja a kora őszi hangulatot megidéző Füvészkertben!

A bemutató egyben emlékkiállítás, az idén elhunyt Farkas János izsáki gyűjtő szakmai életútját idézik meg személyes kaktuszos tárgyaival és növényeivel. Farkas János a kaktológia külföldön is ismert szakembere, a legnagyobb fajszámú hazai magángyűjtemény létrehozója volt. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments