Esős augusztus 20-i ünnepre kell készülnünk

VÁCI NAPLÓ/régió ♥ Első fokú hőségriasztást adtak ki az ország több megyéjére, így Pest megyére és természetesen Vácra is. Csütörtök délután ennek ellenére néhol – a legjobb eséllyel a Dunántúlon, illetve az északkeleti országrészben – kialakulhat egy-egy rövid életű, gyengébb intenzitású zivatar.

A napi középhőmérséklet csütörtökön még csak helyenként, pénteken már több helyen 25 fok körül alakulhat – olvasható a meteorológiai szolgálat honlapján.

A hét végére azonban megint elromlik az idő. Az Időkép előrejelzése szerint pénteken nem várható csapadék. A légmozgás gyenge, mérsékelt marad, északnyugaton élénk lökések kísérhetik a délies szelet. Változóan felhős, sokfelé napos időre készülhetünk. Hajnalban 14-18, délután 29-34 fokot mérhetünk.

Szombaton eleinte még sok napsütésre készülhetünk, majd a délután folyamán északnyugat felől egy lassú mozgású hidegfront érkezik záporokkal, zivatarokkal, erős, viharos északnyugati széllel, lehűléssel. Északnyugati minimumokkal és déli maximumokkal 27-36 fokig melegedhet a levegő.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szociális infrastruktúra megújítása az Alsó-Ipoly mentén

Vasárnap nyugatról a középső és keleti országrészbe ér a csapadék, várhatóan estig eső, záporok lehetnek, néhol megdörrenhet az ég. Élénk, erős északias szélre és mindössze 17-24 fokra számíthatunk. Hétfőn keleten még marad az esős idő, máshol naposabb, szárazabb időre van kilátás. Erős szél, 17-24 fok lesz jellemző. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments