Váci Világi Vigalom több mint száz programmal

VÁCI NAPLÓ/a város ♥ Több mint száz programmal várja a látogatókat péntektől vasárnapig a 25. Váci Világi Vigalom. Az ingyenes rendezvényen a koncertek, kiállítások és színházi előadások mellett számos kísérőprogrammal találkozhatnak az érdeklődők.

A háromnapos összművészeti fesztivál pénteken délután fanfárok hangjával kezdődik a székesegyháznál fél ötkor, majd a Vác Civitas Szimfonikus Zenekar és a Vox Humana Énekkar nyitóhangversenyét hallgathatják meg az érdeklődők a dómban. Ezt követően a térség néptánccsoportjaival hagyományőrző felvonulás indul, amelyet a nézőkkel tartott közös össztánc zár a főtéren – mondta el Retzler Péter, a rendezvény főszervezője az MTI-nek.

A Duna-parti színpadon pénteken az Ocho Macho, majd a Vad Fruttik, szombaton a Stardust és Demjén Ferenc, vasárnap pedig a KÁOSZ Központ és az EDDA lép színpadra. A főtéri színpadon az első nap a Jazz Steps Band és a Papp-Sárdy NBB játszik. Szombaton Radics Gigi koncertjével, valamint Eliza Bliss, a Váci Jeszenszky Balett és a Budapesti Jazz Szimfonikus Zenekar közös produkciójával várják a közönséget. A záró napon a Kelemen Kabátban, utána pedig Pálinkás Gergely és zenekara ad koncertet Fekete István trombitaművész vendégszereplésével.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Elhunyt Lajtai István, volt országgyűlési és önkormányzati képviselő

A komolyzenét kedvelők a rendezvény három napja alatt 14 koncertből válogathatnak, melyeknek a város több temploma, a zeneiskola, valamint új helyszínként a Váci Híradás Centrum ad otthont.

A főszervező egy különleges eseményre is felhívta a figyelmet: a fesztivál 25. évfordulója tiszteletére vasárnap este Carl Orff Carmina Burana című műve egy 400 fős kórus, egy 70 tagú szimfonikus zenekar, valamint a Talamba Ütőegyüttes és ismert szólisták előadásában csendül fel Verebélyi Ákos vezényletével.

A gyerekeket a Görög templom udvarán szombaton a Játékok Palotája, vasárnap pedig vízipark várja délutántól estig. Szombaton a főtéri színpadon koncertet ad az Alma Zenekar, de huszártáborban, gladiátor- és kutyás bemutatón, valamint kézműves foglalkozáson is részt vehetnek a három nap alatt.

A hagyományoknak megfelelően a fesztivált vasárnap este tűzijáték zárja, ezúttal különleges meglepetéssel – tette hozzá Retzler Péter.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Idén is Virágos Vác - Várják a jelentkezőket április 15-ig

A Madách Imre Művelődési Központ által szervezett programok ingyenesek, a részletekről a www.vacivigalom.hu oldalon lehet tájékozódni. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments