Mogorva volt az ellenőr, sört kapott pénz helyett a kalauz

VÁCI NAPLÓ/régió ♥ Az Index egyik olvasója írta meg annak a történetét, hogy próbált segíteni egy színesbőrű külföldi utasnak jegyet venni a váci vonaton és hogy alázta meg mindkettejüket az ellenőr. Az online média cikkét a Blikk szemlézte.

Viktória szerda este utazott a Nyugatiból Vác felé, amikor Dunakeszi-alsón megjelent egy ellenőr. Miután ellenőrizte az ő jegyét, egy feketebőrű, középkorú, külföldi hölgyhöz fordult, aki azt hitte a vonaton majd tud jegyet vásárolni. A kevés kis magyar tudásával elmondta, hogy Sződligetig szeretne egy jegyet. Az ellenőr nem adott neki jegyet, mert azt csak pótdíj ellenében adhatott volna, ami 2600 forintba került, a hölgy akkor egy ezrest tartott a kezében.

Ezt azonban nem tudta elmagyarázni az ellenőr, hisz angolul egy szót sem tudott, így csak magyarul hajtogatta, hogy „kevés lesz”. Jelezte a nőnek, hogy a következő állomáson szálljon le, a külföldi nő pedig valószínűleg annak tudatában, hogy nem beszéli a helyi nyelvet és azt se tudja hol van elsírta magát, miközben felállt és az ellenőrrel együtt leléptek a peronra. Viktória itt lépett már közbe.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szociális infrastruktúra megújítása az Alsó-Ipoly mentén

Felajánlotta, hogy kifizeti a maradék összeget, de az ellenőr ezt nem fogadta el. Így álltak hárman a Dunakeszi állomáson, miközben a külföldi nő továbbra is csak sírt, semmit se értett. Nem volt hajlandó az ellenőr elfogadni a lány pénzét, közölte vele, hogy törődjön a saját dolgával majd elindította a vonatot. Viktória az ellenőr után ment és udvariasan megkérdezte, mi az azonosítója. Ekkor mondta el neki, hogy szeretne panaszt tenni ellene amiért így bánt az utastársával és amiért felülbírálta a döntését.

Az ellenőr itt már igen modortalan stílusra váltott és közölte vele, hogy tegyen csak panaszt, őt aztán ez nem érdekli. Végül egy utas megadta az elérhetőségét, arra az esetre, ha tanú kellene neki a továbbiakban.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szociális infrastruktúra megújítása az Alsó-Ipoly mentén

Viktória hivatalosan is panaszt tett, a MÁV vizsgálja az esetet – írja a Blikk. ♦

Mi a fenti történettel éppen ellenkező előjelű sztorit hallottunk a hétvégi Váci Világi Vigalomban. Egy fiatal pesti pár városunkba utazott vonattal. A fülkében két, dobozos sört iszogató harmincas férfi is ücsörgött. Amikor jött a kalauz, közölték, hogy nincs jegyük. Semmi baj, 2600 forint ellenében tudok én is adni – mondta az egyenruhás, akit erre válaszul elküldtek melegebb éghajlatra. Erélyes fellépésére a két italozó fickó a következő állomáson leszállt, de még „fizetségül” az egyikük a sörrel lelocsolta a kalauzt.

Ezt az ügyet tudomásunk szerint nem vizsgálja a MÁV. És a Blikk sem, meg az Index sem írta meg. (Furucz Zoltán)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments