Még jelentkezhetsz a Tesco közösségi programjára

VÁCI NAPLÓ/régió ♥ Öt nappal meghosszabbította a Tesco a nevezési határidőt „Ön választ, mi segítünk” pályázatára, amire így 2017. július 5-én 17.00 óráig várják a civil szervezetek, valamint a nem bejegyzett szervezetként működő, értékes közösségi munkát végző csoportok jelentkezését.

Az áruházlánc pályázatán olyan közösségépítő, környezetszépítő programok megvalósításához nyerhetnek egyenként 400.000 forintos támogatást a jelentkezők, melyek a helyi közösség életének egyszerűbbé tételét, környezetük élhetőbbé válását, az élelmiszer-pazarlás csökkentését, vagy épp az egészséges életmód kialakítását, fenntartását segítik elő. A pályázók országosan 63 körzetben nevezhetnek, a program végén pedig összesen 63 program nyerheti el a támogatást.

A Tesco 206 magyarországi áruházában hetente átlagosan 3 millió vásárlót szolgál ki friss élelmiszerrel, közel 20 000 munkatársat foglalkoztat Magyarországon, és ezernél is több helyi szállító számára nyújt üzleti lehetőséget. Az értékteremtés megjelenik társadalmi szerepvállalásában is, amiben a helyi közösségek fejlesztésére, támogatására helyezi a hangsúlyt.

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület platina fokozatú támogatójaként már 100 áruházából adja át napi rendszerességgel az élelmiszer felesleget. 2014 szeptemberétől 2017 áprilisáig összesen több mint 2,4 milliárd forint értékben, 5575 tonnányi termékkel támogatta a rászorulókat. Élelmiszer-mentő programja 2016-ban Felelős együttműködés kategóriában elnyerte a Magyar Üzleti Felelősség Díjat.

2016-ban hagyományteremtő céllal elindított „Ön választ, mi segítünk” országos pályázata, amely során vásárlói szavazzák meg, hogy közösségükben milyen programokat támogasson a Tesco, az elindítás évében Leginnovatívabb támogatói program kategóriában a Magyar Adományozói Fórum Társadalmi Befektetések Díjának fődíjasa lett. Több éve stratégiai partnere a Magyar Vöröskeresztnek és a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetnek, így hátrányos helyzetű családokat felkaroló, fiatalokat fejlesztő kezdeményezéseket, adománygyűjtő vagy véradó programokat is támogat.

A részletes pályázati kiírást – váciak jelentkezését is várják-, valamint a kezdeményezéssel kapcsolatos további információkat a www.tesco.hu/kozosseg weboldalon olvashatja.További információ: www.tescomagyarorszag.hu. ♦

Központi Gyógyszertár Vác

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments