Csütörtökön lesz a tanévzáró, péntektől vakáció!

VÁCI NAPLÓ/a város ♥ Ezen a héten ér véget a közoktatásban a tanév, csütörtök az utolsó tanítási nap, a legtöbb általános iskolában ekkor tartják a ballagást. A nyári szünet 77 napos lesz.

A 182 napig tartó 2016/2017-es tanév ezen a héten befejeződik, a tanévzáró ünnepségek csütörtökön lesznek, és a ballagást is ekkor tartják. Megkezdődik a nyári szünet 320 ezer óvodás, 750 ezer általános iskolás, 210 ezer gimnazista, 210 ezer szakgimnazista és 96 ezer szakiskolás számára.

Az Infórádió cikke szerint a vakáció idején sem maradnak meleg étel nélkül a rászoruló gyerekek, ha igénylik a szüleik az ingyenes étkeztetést. A kormány még 2015-ben döntött a szünidei gyermekétkeztetés kiterjesztéséről. Ennek eredményeként országszerte 208 ezer hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyerek részesülhet az iskolai szünetekben is napi egyszeri ingyenes étkezésben. Ahhoz, hogy már a nyári szünet elejétől élhessen a családok a lehetőséggel, érdemes ezekben a napokban beadni a kérelmet a helyi jegyzőhöz.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  "Deákvár 125" Kiállítás megnyitó a Deákvári főtéren

A szülőknek a vakációban nincs könnyű dolguk, mert bár az iskoláknak kötelező ügyeletet fenntartaniuk a szünet idején is, nem muszáj tartalmas időtöltést, szórakozást, játékos tanulást, fejlesztést biztosítaniuk.

Bár az önkormányzatok feladata megoldani a nyári iskolai gyermekfelügyeletet, nem az ő üzemeltetésükben áll az iskolaépület és nem az ő munkavállalói az ügyeletet tartó pedagógusok. Kacifántos a helyzet – mondta az InfoRádiónak Schmidt Jenő, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke.

Sokan táborba adják gyereküket. A becslések szerint Magyarországon évente csaknem 200 ezer gyerek táborozik, a családok 800 tábor közül válogathatnak. A szervezők gyakran biztosítanak  testvérkedvezményt, ennek mértéke legfeljebb 10-15 százalék. Az önkormányzatok és a helyi sport klubok is várják a gyerekeket, táboraik hetente 30 ezer forintba kerülnek.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Az autizmus világnapján helyezz kék papírvirágot az ablakba!

Kicsit drágábbak a tematikus művészeti táborok, ahol az eszközhasználat miatt nőnek a kiadások. Jóval költségesebbek az „ottalvós” tematikus táborok, amelyek közül egy felmérés szerint a legnépszerűbbek a sport, a nomád és a dramatikus jellegűek. Ezekért heti negyvenezer forintot is elkérnek a szervezők.

A következő tanév szeptember elsején kezdődik. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments