Turisztikai képzés a Börzsöny és a Dunakanyar térségében

VÁCI NAPLÓ/régió ♥ A váci Magosfa Alapítvány szakértők bevonásával ingyenes turisztikai képzést szervez kismarosi oktatóközpontjában. Várják mindazok jelentkezését elsősorban a Dunakanyar bal partja és a Börzsöny térségéből, akik turizmus területén dolgoznak, vagy ezen a területen szeretnének tevékenykedni, és érdekli őket a látnivalók bemutatásának korszerű módszerei, az (öko)turizmus fejlesztése, környezetkímélő megoldások és a szolgáltatók közötti térségi együttműködés.

Az 5×1 napos, gyakorlatias képzés 2017 júniusának első felében indul. Jelentkezési határidő a képzésre: 2017. május 22. hétfő.

Turisztikai szolgáltatásait bővítené, fejlesztené, érdeklik a gyakorlati megoldások? A túravezetés, a látnivalók bemutatásának korszerű módszereit sajátítaná el? Szakértőket, vagy olyan turisztikai szolgáltatókat akar megismerni, akik tapasztalataikkal tudják segíteni az ön terveinek megvalósítását, a felmerülő problémák megoldását?

Szeretné környezetkímélőbbé, fenntarthatóbbá tenni munkáját, cége tevékenységét? Találkozni kíván térségbeli turisztikai vállalkozókkal, akikkel együtt gondolkozhat, ötletelhet, később együttműködést alakíthat ki?

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vonat elé hajtott egy autós a vácrátóti átjáróban

Várják a Magosfa Alapítvány ingyenes, 5×1 napból és külföldi tanulmányútból álló, gyakorlatorientált képzésére, amelyet a témában jártas szakértők tartanak!

A képzés során hozzájut azokhoz az információkhoz, amelyek segítik turisztikai szolgáltatásainak fejlesztésében, bővítésében, korszerű megoldások, módszerek alkalmazásában, így például a térség látnivalóinak élménygazdagabb bemutatásában.

Az előadások témakörét többek között a következő témák alkotják majd: turisztikai látnivalók korszerű bemutatása, interpretáció, felfedező feladatok (questing); turisztikai minősítések, védjegyek; az ökoturizmus és a környezetkímélő turizmus ismérvei, hasznai; környezetvédelem, fenntarthatóság a turizmusban, gyakorlati megoldások; helyi termékek szerepe a turizmusban.

Törekednek arra, hogy a képzés gyakorlatias, közvetlen és interaktív legyen, ezért az előadások mellett számos beszélgetést, kiscsoportos munkát, együttgondolkodást is terveznek, valamint a 3. képzési napon tanulmányútra mennek turisztikai szolgáltatókhoz a Dunakanyar térségében. Végül a képzés résztvevői részt vehetnek 2017 októberében az ötnapos, szlovákiai tanulmányúton.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vonat elé hajtott egy autós a vácrátóti átjáróban

A képzés nem titkolt célja, hogy a Dunakanyar és a Börzsöny turisztikai szolgáltatóit jobban megismertesse egymással, együttműködések kialakítására, fejlesztésére lehetőséget teremtsen.

A képzésre jelentkezőket elsősorban a Dunakanyar bal partjáról és a Börzsöny térségéből várják.

A képzés 2017. június 8-án indul, és két júniusi alkalmat követően szeptemberben folytatódik. Az időpontokat a résztvevőkhöz igazítják – az ezzel kapcsolatos kérdés a jelentkezési lapon szerepel.

A képzés ingyenes, a Magosfa Alapítvány biztosítja a képzés infrastruktúráját, az oktatási anyagot, a résztvevők ellátását, a két tanulmányút költségeit (szállás, ellátás, utazás). A résztvevőknek egyedül a képzésre való eljutás költségét kell állniuk.

A képzés helyszíne: Kismagos Környezeti Nevelési és Ökoturisztikai Központ, Kismaros, Láng u. 4.

Jelentkezni 2017. május 22-ig, hétfőig az on-line jelentkezési lap visszaküldésével lehet. A képzésről a részletes információkat (pl. pontos időpontok, részletes tematika) május 31-ig megküldik a résztvevőknek.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vonat elé hajtott egy autós a vácrátóti átjáróban

További információ: Kelemen Zoltán, kepzes@magosfa.hu vagy 06-27/375-450, 06-20/984-3946.

A képzést az „Oktatás a fenntartható vidékért” című, cseh-magyar-szlovák Erasmus+ pályázati projekt keretében valósítják meg. Azonosító száma: 2015-1-CZ01-KA204-013845. Az Európai Bizottság támogatást nyújtott a képzés költségeihez. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments