Bari Janó kiállítása a művelődési központban

VÁCI NAPLÓ/kultúra ♥ Június 7-ig látható a Madách Imre Művelődési Központban Bari Janó festőművész Bibliai történetek című kiállítása. A kiállításnyitón Fördős Attila polgármester köszöntőjében kiemelte: az alkotó művészetében meghatározó a cigány sors és életérzés markáns érzékeltetése, ugyanakkor legalább ilyen jelentős a hit fontosságának sugalmazása.

– Azért fontos ez az üzenet, mert jó tudni és észben tartani, hogy a hit ereje mindig átsegíthet bennünket a nehézségeken – hangsúlyozta a városvezető a megnyitón a városházi honlap tudósítása szerint.

Érdekesség, hogy Bari Janó ezúttal – részben még vázlatos – legújabb vásznai mellett plasztikai darabokat és egy különös installációt is a közönség elé tár, utóbbi mű egy létra, amelynek fokaira üvegszilánkokat ragasztott az alkotó.

– Igen érzékletes metaforája ez a mű az élet nehézségeinek, rendkívüli kifejező erővel jelképezi az előrébb jutás és spirituális értelemben a menny felé, a túlvilági léthez való közelítés küzdelmes voltát – emelte ki Fördős Attila.

A megnyitót Bihari Imre gitárjátékkal kísért énekes előadása tette teljessé. ♦

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  A táj portréja - Tükörkép

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments