A kormány támogatja az új munkásszállók építését

VÁCI NAPLÓ/városháza ♥ Kilenc milliárd forintos program indul munkásszállások építésére, illetve munkásszállóként felhasználható ingatlanok felújítására, a támogatásra önkormányzatok vagy önkormányzati társulások nyújthatnak be kérelmet szeptember 30-ig – tájékoztatott Varga Mihály, nemzetgazdasági miniszter.

A városi képviselőtestület áprilisi ülésén arról döntött, hogy a volt Karacs – azelőtt Komócsin – kollégium épületének értékesítése esetén támogatja annak munkásszállóvá alakítását. Vácott ugyanis több szakmában jelentős munkaerőhiány van. Az még nem derült ki, hogy az önkormányzat az esetleges vevővel együtt részt akar-e venni a pályázaton.

A kormány által most meghirdetett programban a kérelmeket az érintetteknek a helyi önkormányzat vagy önkormányzati társulás székhelye szerint illetékes állami foglalkoztatási szervként eljáró fővárosi és megyei kormányhivatalhoz kell benyújtaniuk. A tárcavezető hangsúlyozta: a kormány elsődleges célja a teljes foglalkoztatottság elérése, amihez a munkaerő mobilitásának elősegítése is szükséges – írja az MTI.

Varga Mihály közölte, a támogatás keretében, amely minimum 80 munkavállaló elszállásolására alkalmas munkásszállás kialakításához nyújtható, az építési és felújítási, valamint a beruházás célját szolgáló új tárgyi eszközök költségei számolhatók el. A juttatás részben vagy egészben visszatérítendő, illetve vissza nem térítendő formában nyújtható, a beruházási költségek legalább 40 százalékát az önkormányzatnak saját forrásból kell biztosítania – tette hozzá. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments