Lant és toll – művészetterápia és kortárs irodalom

VÁCI NAPLÓ/kultúra – Maczkay Zsaklin ♥ A művészetben rejlő gyógyító/felszabadító erő – mely alkotóként és befogadóként egyaránt hat ránk – évszázadok óta ismeretes. Erre az erőre épít egy március elején indult rendezvénysorozat is, mely izgalmas kombinációja a művészetterápiás foglalkozásoknak és a hagyományos irodalmi esteknek.

A váci Adullám Kávézóban havonta megrendezésre kerülő, Lant és toll elnevezésű kávéházi estek fellépője és szervezője Pápay Eszter váci író, művészetterapeuta és Kőrösi Gábor zenész, hangterapeuta.
Pápay Eszterrel beszélgettünk.

– A festészet oldaláról indultál, mégis íróként váltál ismertté. Hogyan jelenik meg ez a kettő az életedben, és hogyan vezettek el végül a művészetterápiához?

– A festés és az írás kezdetektől párhuzamosan futott az életemben, és a különböző szakaszokban hol az egyikre, hol a másikra helyeződött nagyobb hangsúly.  Az elmúlt évtizedekben sokféle dolgot csináltam, amikről csak utólag, a távlatokból visszatekintve derült ki, hogy ugyanoda vezettek. Rajztanárként végeztem, majd a média felé kanyarodtam tévés szerkesztő-riporterként és újságíróként. Ezek látszólag különböző területek, de engem minden munkámban és a művészi tevékenységemben is egy valami: a lélek foglalkoztatott. Olyan magazinokhoz kerültem, mint a Családi Lap vagy a Nők Lapja Café, ahol – főképp az interjúkon keresztül – rengeteg emberi sorsot megismertem. ♦

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  A táj portréja - Tükörkép

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments