Idén is sikeresen zárult a szlovák nyelvtanfolyam

VÁCI NAPLÓ/a város ♥ Sikeres vizsgákkal zárult az ingyenes szlovák nyelvtanfolyam, melyet a Váci Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat szervez meg minden évben. Idén több mint 10-en tettek sikeres vizsgát. Martina Pillingová nyelvtanár elmondta: szorgalmas csapattal volt dolga.

Gratulált a sikeres végzéshez Alt Gyula, az önkormányzat elnöke is, aki félig szlovákul, félig magyarul köszöntötte a „diákokat”. Abból, hogy alkalmanként elnevette magát a társaság, lehetett tudni, hogy értik, amit mond.

Kérdésünkre a tanárnő elmondta: büszke rá, hogy két tanulója is kitűnő eredményt ért el mind a szóbeli, mind pedig az írásbeli vizsgán.

– Fontosnak tartom, hogy a szóbeli vizsgán mindenki folyékonyan beszélte a szlovák nyelvet és nem féltek megszólalni – tette hozzá.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Elismerés a Vác Városi Levéltárnak és a Madách Imre Művelődési Központnak

A jelen lévők elárulták: többségük azért jelentkezett a tanfolyamra, hogy kirándulás, utazás alkalmával meg tudjon szlovákul szólalni, de akadt olyan is, aki munkájához szeretné használni majd a nyelvet.

Alt Gyula még egy dallal is meglepte a csoportot, de bejelentette azt is, hogy szeptembertől jön a folytatás, melyre éljenzésben törtek ki a frissen végzettek. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments