Húsvétkor is szólt Vácott a börtönrádió

VÁCI NAPLÓ/a város ♥ Húsvéti különkiadás volt a Váci Fegyház és Börtön saját rádiójában, a szerkesztők hetek óta készültek az adásra. A börtönlelkész is vendég volt a műsorban, így próbáltak lelki erőt adni azoknak is, akik nehezen viselik a bezártságot. Az adásban totó is volt és díjakat is átadtak a falak között.

A húsvéti adásra készült a hét közben a Váci Fegyház és Börtön rádiójának szerkesztősége. A főszerkesztő a Híradónak azt mondta, a locsolóversek és a népszokások a legtöbb fogvatartottat érdeklik.

A rádió szerkesztői hetek óta készültek az ünnepi műsorra, amelybe a börtönlelkészt is vendégül hívták. Így próbálnak lelki erőt adni azoknak is, akik nehezen viselik a bezártságot.

– Ilyenkor próbáljuk a fogvatartottakat még inkább ráhangolni az ünnepre, közelebb hívni Krisztushoz. Ebben segítségünkre vannak külső szolgálók is, rengeteg zenei szolgálatunk is van, emellett pedig ott van a Biblia, az ige, amely irányt ad számukra – mondta Gottfried Richárd református börtönlelkész.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Tájékoztató közterületi permetezésről

A Híradóban bemutatott egyik rab, Gyula a hetedik évét és az utolsó húsvéti ünnepet tölti börtönben. Azt mondta, neki a hit adott erőt ahhoz, hogy megváltozzon. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments