Négy éves lett a Váci Dunakanyar Színház

VÁCI NAPLÓ/kultúra ♥ A Rongylabda díszbemutatójával ünnepelte fennállásának negyedik évfordulóját a Váci Dunakanyar Színház. A darabot megelőzően többen is köszöntötték e jeles nap miatt az intézményt.

Rétvári Bence államtitkár, az 1956-os Emlékbizottság tagja volt az első, aki gratulált a városnak és a társulat tagjainak.

– Gratulálnék az itteni társulatnak, ahhoz a négy évhez, amit itt Vácon véghez vittek, hiszen újra közösségi életet tudtak beindítani a színházzal, a színjátszással. A város számára ez mindenképpen egy kiemelkedő esemény – mondta és hozzátette: azon dolgoznak a polgármesterrel és az igazgatóval, hogy az intézmény bekerüljön a kiemelt színházak közé.

Nepop Ljubov, Ukrajna magyarországi nagykövete felidézte 1956 történelmi eseményeit és párhuzamot vont hazája és az akkori Magyarország között.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Matkovich Ilona bejelentette az Összefogás Vácért polgármester- és képviselő-jelöltjeit

– Az ukránok jelenleg azok az emberek, akik a legjobban meg tudják érteni, át tudják érezni azt, amit az akkori emberek átéltek – mondta a jelen helyzetre célozva.

Köszönetet mondott Fördős Attila polgármester mindazoknak, akiknek támogatása, munkája nélkül nem jöhetett volna létre a színház. Nagyon erős hitre és akaratra volt szükség a városvezető szerint.

– Erős hitre azoknak, akik amatőr színtársulatot hoztak korábban létre a városban, és hittek abban, hogy van létjogosultsága városunkban egy kőszíháznak. A döntéshozóknak a meglévő hitükkel meg kellett vívniuk a maguk politikai küzdelmeit – emlékeztetett a polgármester.

Végül gratulált a megbízott igazgatónak, Kis Domonkos Márknak és az amatőr társulat megálmodójának, Góczán Zsoltnak is.

Az est további részében a közönség Hegedős László: Rongylabda című, 1956-ot tematizáló művét láthatták. A darab a Váci Dunakanyar Színház és a Zanotta Art Egyesület koprodukciójaként elevenedett meg a színpadon az 1956-os forradalom és szabadságharc hatvanadik évfordulójára létrehozott emlékbizottság támogatásával. ♦

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szeretettel köszöntjük a 95 esztendős Tamás Pált

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments