A nemzeti konzultációra mozgósítottak Vácott

VÁCI NAPLÓ/a város ♥ Brüsszel a nemzeti hatáskörben lévő döntések egy részét közösségi hatáskörbe vonná, ezzel szemben Magyarország szerint az EU-tagországok szuverenitása megőrzendő – mondta el az Észak-Pest megyét az országgyűlésben képviselő Harrach Péter és Rétvári Bence a váci polgármesteri hivatal előtt tartott sajtótájékoztatón.

Rétvári Bence kifejtette, hogy Magyarország akkor erős, ha egységes, s a kormány akkor tud minden magyar emberért kiállni, ha minél többen támogatják. A kereszténydemokrata országgyűlési képviselő ezért kér mindenkit, hogy a nemzeti konzultációban vegyen részt és küldje vissza a kérdőíveket.

Az egyik legfontosabb kérdésnek a rezsicsökkentés megvédését nevezte. Jelezte, az energiapolitika közösségi hatáskörbe vonásával Brüsszel megszüntetné azt a lehetőséget, hogy Magyarország hatósági árszabásokkal alacsonyan tartsa az energiaárakat.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Matkovich Ilona bejelentette az Összefogás Vácért polgármester- és képviselő-jelöltjeit

Másik fontos témaként említette a munkahelyek kérdését. A közfoglalkoztatási és más ösztönző programokkal az állam 700 ezer új munkahelyet tudott teremteni, ami az unión belül is a legjobb eredmények közé tartozik – mondta. Hozzátette, az adócsökkentés területén is veszélyezteti az eddigi eredményeket Brüsszel, mivel ha közös adópolitikát hoznak létre, akkor a családi típusú adórendszer és az egykulcsos adó kerül veszélybe.

Harrach Péter és Rétvári Bence kifejtették, várják a dunakanyari emberek véleményét is arról, hogy a kormány átláthatóbbá tegye-e azoknak a csoportoknak a gazdálkodását, amelyek jogilag ugyan civil szervezeti formában működnek, de külföldi pénzekből. Hozzátették, a pénznek ára van, azért az adományozó el is vár valamit. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments