Tojások díszítik majd húsvétra a főtéri fákat

VÁCI NAPLÓ/a város ♥ A Vendégvárók Váci Egyesülete érdekes eseményt hirdetett meg Facebook-oldalán: szeretettel várja a város lakóit, kicsiket és nagyokat egyaránt, akik szívesen részt vennének Vác tojásfáinak feldíszítésében.

A belvárosban szemeltek ki a cél érdekében a több kis fát, amelyekre akár annyi tojást szeretnének aggatni, ahány lakosa van a városnak. És amennyire mi magunk sokfélék vagyunk, annyira sokszínűek lehetnek a tojások: készülhetnek fából, rongyból, vagy műanyagból, az egyetlen kritérium, hogy időjárásálló, tartós technikával készüljenek.

– Az első tojás április 8-án, szombaton, délután három órakor kerül fel az ágra – mondta lapunknak a szervező, Fónagy István, az egyesület elnöke. Az eseményre a kisebb-nagyobb váci közösségeket, baráti társaságokat is szeretettel invitálják a főtérre. Húsvétváró programként a helyszínre sétálhatnak később is a környék óvodás-iskolás csoportjai, és színesíthetik – akár saját kézműves munkáikkal – a Március 15. téren található kis fákat.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Élővilágbarát kert átadó ünnepség április 27-én a váci Pannónia Házban, palántabörzével, szakmai és gyermekprogramokkal

Természetesen nem csak a váciak helyezhetnek el tojásokat a fákon, a helyieken kívül is várják azokat, akik szeretnének részt vállalni a díszítésben. A végeredményt április 17-ig lehet majd megtekinteni.

Bővebb információ Fónagy Istvántól kérhető a 30/961-5116-os telefonszámon. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments