Kínába a gyártószalag mellől

VÁCI NAPLÓ/a város ♥ A Continental, a világ egyik vezető autóipari beszállítója és gumiipari szereplője kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a dolgozók valóban szeressenek a vállalatnál dolgozni és ezáltal hosszú évekig a Continental munkatársai maradjanak. A cégcsoport nemzetközi jelenlétének köszönhetően mindenki számára adott a lehetőség, hogy külföldön is kipróbálhassa magát. Grolyó Győző 14 éve dolgozik a ContiTech Fluid váci gyárában, ez idő alatt többször járt külföldön a Continental-nak köszönhetően.

– Tizennégy éve dolgozom a ContiTech váci üzemében, jelenleg a gumicső vulkanizálás területen. Középiskolában autószerelőnek tanultam és miután befejeztem az iskolát a váci gyárban találtam munkát. Akkor még fele ennyien voltunk, azóta nagyot nőttünk, folyamatosan bővül a cég.

Azt látom, hogy a mai világban sokan nem találják meg a számításaikat, vagy úgy érzik, munkahelyük nem támogatja őket eléggé. Én azonban azt tapasztalom itt a Continál, hogyha valaki a tőle elvárható módon és mindig egy kis plusz hozzáadásával dolgozik, akkor a cég valóban lehetőséget biztosít arra, hogy egy szinttel feljebb is kipróbálja az ember magát. 2016 óta már minőségellenőrként dolgozom. külföldi kiküldetésem után léptettek elő.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Az autizmus világnapján helyezz kék papírvirágot az ablakba!

Amikor a ContiTech átvett több külföldi gyárat és Kínában is létesült egy üzem, 6 váci és 6 makói kazánosnak be kellett segíteni a kinti munkások betanításában. Nagyon sokan jelentkeztünk a lehetőségre, el sem hittem, amikor kiválasztottak. Kétszer 50 napot töltöttünk Kínában, életre szóló élményeket szereztem. Amikor még a szerelés területén dolgoztam Németországban is eltölthettem egy hetet. De mindezek mellett az USA-ba is kijutottam a Continental-nak köszönhetően, 2014-ben 3 hónapot töltöttünk kint több kollégával, szintén betanítani a kintieket. Kína különösen mély nyomokat hagyott bennem, a nyüzsgés, a kínai nyelv, az emberek, egy egészen új világot ismerhettem meg. A nyelvi nehézségek ellenére könnyen megértettük magunkat kint. Azóta már hobbi szinten a kínai nyelvet is tanulgatom.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  A táj portréja - Tükörkép

Én azt tapasztaltam, hogy egy ilyen multinál dolgozni, mint a Continental, ma hosszantartó, anyagilag stabil jövőt jelent. Olyan, mintha egy nagy családom lenne. Nagyon örülök, hogy megtaláltam a helyem – mondta.

A Continental Magyarországon hat gyárral és egy gumiabroncs kereskedelmi központtal van jelen és a bérelt munkaerővel együtt mintegy nyolcezer munkavállalót foglalkoztat.

Legyen Ön is a ContiTech Fluid váci telephelyének munkatársa! Jelentkezés: 27/513-510. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments