Kászonyi Károly: Ferjancsics László mondjon le

VÁCI NAPLÓ/városháza ♥ Az elmúlt heti képviselőtestületi ülést értékelte hétfői sajtótájékoztatóján Kászonyi Károly, a Jobbik váci szervezetének önkormányzati képviselője és Fehér Zsolt helyi pártelnök. A zárt ajtók mögött megtárgyalt egyik napirendi pont vitájának hevessége miatt felszólították Ferjancsics Lászlót, hogy mondjon le mandátumáról.

Kászonyi Károly elmondta: több fontos témában is kifejtette véleményét, ezek közül az egyik legfontosabb a belterületi utak rossz állapota volt. Azt kérte a városvezetéstől, hogy ne csak toldozgassanak-foltozgassanak, hanem induljon el végre a legrosszabb állapotban lévő aszfaltburkolatok teljes felújítása, ehhez pedig használjanak ki minden pályázati lehetőséget.

A Jobbik a parlamentben beterjesztett egy indítványt, amelynek lényege, hogy a korrupciós ügyekben emeljék fel a büntetési tételeket, de ezt a T. Ház leszavazta. Ily módon Kászonyi Károly önkormányzati ülésre benyújtott javaslata, amely pártja parlamenti kezdeményezését támogatta volna, okafogyottá vált, ennek ellenére a testület elfogadta, hogy felkérjék Harrach Pétert, városunk országgyűlési képviselőjét, hogy az eddiginél erőteljesebben támogassa a korrupcióellenes harcot.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  45 napirendet tárgyal szerdán a képviselő-testület

Ugyancsak támogatták a képviselő azon javaslatát, hogy a 2008 óta változatlan közszolgálati illetményalapot emeljék meg, de mivel a városnak erre nincs pénze, a kormány térítse meg az önkormányzatoknak a többletkiadásokat. Kászonyi Károly a már elindult országos béremelési folyamathoz kapcsolódva az illetményalap 20 százalékos növelését javasolja.

Az elmúlt héten csütörtökön megtartott testületi ülésen zárt ajtók mögött tárgyaltak arról az előterjesztésről, amely az egyik alpolgármester vagyonnyilatkozatával kapcsolatban érkezett. Kászonyi Károly, mint az ügyrendi és pénzügyi bizottság elnöke, elmondta: állásfoglalásuk elkészítéséhez kikérték a járási hivatal jogi szakvéleményét is.

Ennek ellenére a testületi ülésen helyenként személyeskedő vita alakult ki, amely során szerinte Ferjancsics László (Együtt – Lokálpatrióták) megengedhetetlen szavakat használt vele szemben, ezért felszólította a képviselőt, hogy mondjon le mandátumáról, mert méltatlanná vált rá. Kászonyi Károly bejelentette, hogy konzultál jogászokkal, és ha lehetséges, jogi úton kér elégtételt.

Megkeresésünkre a sajtótájékoztatón elhangzottakra reagált Ferjancsics László. A lokálpatrióta képviselő szerint a bizottság nem tett meg minden tőle telhetőt a vizsgálat során, a kormányhivatal által leírt lehetőségeit nem merítette ki. Éppen ezt bírálta a zárt ülésen Ferjancsics László, aki szerint a kritikát még a Jobbik, bizottsági elnökként regnáló képviselőjének is viselnie kell. A képviselő hozzátette: bírálatok megfogalmazásáért nem szokás mandátumot visszaadni.

Befejezésül Fehér Zsolt elmondta: a párt már országszerte gyűjti azokat a költségvetéssel kapcsolatos javaslatokat, amelyeket majd egy csomagban benyújtanak a parlamentben a kormány jövő évi tervezetének vitája során. Pest megyében eddig húsz fontos téma került fel a listára, a többségük a váci kórház helyzetét érinti. ♦

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Áprilisban indul a Központi Statisztikai Hivatal lakosságot érintő adatfelvétele

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments