Teljesíti a szociálistűzifa-programot az Ipoly Erdő

VÁCI NAPLÓ/régió ♥ A február 15-i határidőig valamennyi szerződött önkormányzat hozzájut a tüzelőhöz, így az Ipoly Erdő Zrt. teljesíteni tudja a szociálistűzifa-programot – tájékoztatta az MTI-t közleményben a balassagyarmati székhelyű, Vácott erdészetet fenntartó cég.

Nógrád és Pest megyében 93 önkormányzattal kötött értékesítési szerződést a társaság, hogy minél gördülékenyebben juthasson el a rászorulókhoz a tűzifa.

A kiszállítások teljesítését a nehezebb időjárási körülmények ellenére is jó ütemben folytatják, a kiírásban szereplő határidőig, február 15-éig minden önkormányzat hozzájut a tüzelőhöz. A szerződött mennyiségnek már több mint kilencven százaléka az önkormányzatok rendelkezésére áll – tették hozzá.

Közölték: azt tapasztalják, hogy az igény jelentős, hiszen az igényelt tűzifa mennyisége meghaladja a 60 ezer mázsát. A Belügyminisztérium által meghirdetett programban az ötezer lélekszám alatti települések keménylombos tűzifát, főként tölgyet, csert, bükköt és akácot igényeltek. ♦

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vonat elé hajtott egy autós a vácrátóti átjáróban

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments