Életmentő véradás a Váci Híradás Centrumban

VÁCI NAPLÓ/a város ♥ Adj vért és ments meg három életet! – szólít fel véradásra a Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat. A kérés nagyon indokolt, hiszen a kórházak biztonságos vérellátásában ilyenkor, év elején nehézséget okoz, hogy a hideg és az influenzajárvány miatt kevesebben és ritkábban adnak vért az emberek.

Ebben a szorító helyzetben nyújtott segítséget a váci Hit Gyülekezetének Szeretetszolgálata, melynek kezdeményezésére február 26-án véradást szervezett a gyülekezet Zrínyi utcai épületében a Vöröskereszt helyi szervezete.

Kormos Attila, a szeretetszolgálat vezetője elmondta, hogy nemcsak a gyülekezet tagjainak részvételére számítottak, hanem hirdetéssel, szórólapokkal, személyes megkereséssel is igyekeztek további véradókat toborozni a városban.

A Váci Területi Vérellátó szolgálat orvossal, 3 asszisztenssel és 6 ággyal települt ki a véradásra, amely délután kettőtől csaknem este hétig tartott. A szeretetszolgálat ebédről is gondoskodott, gulyáslevessel és a gyülekezet hölgytagjai által készített házi süteménnyel várták a szolgálat munkatársait és a véradókat, akik szendvicset, csokoládét és bőséges mennyiségű palackos vizet is fogyaszthattak a büfé kényelmes társalgójában.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vasúti átjáró sorompójának hibája

Remzső Monika a Vöröskereszt területi munkatársa arról tájékoztatott, hogy az idei véradótervben 4400 donorra számítanak a körzetben és nagyon örülnek ennek a terven felüli, váratlan segítségnek. A 63 regisztrált jelentkező közül körültekintő, alapos vizsgálat után végül harminchárman adtak összesen 14,85 liter életmentő vért, amire nagy szükség van a betegek kórházi ellátásában. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments