Érdekes téma: a tüzelőanyag cellákról angol nyelven

VÁCI NAPLÓ/a város ♥ Egy különleges témában hallhattak előadást azok a fiatalok, akik jól beszélnek angolul és érdekli őket a nanofizika. A Selye János szakiskolában hétfőn reggel dr. Aron Varga, a lipcsei kutatóintézet  elektrokémiával  foglalkozó fizikusa fejlesztésükről, az új autók tüzelőanyag celláiról, az akkumulátor helyetti meghajtóiról beszélt.

A harminc éves fiatalembernek családi kötődése is van Váchoz, hiszen nem csak itt született, hanem unokatestvére, Rodney Ágnes – aki éppen angoltanár a középiskolában – ma is itt él. Most az ő meghívására tartott előadást három iskola diákjainak

– Az elemek, tüzelőanyagcellák jövőjéről tartottam az előadást először egy kis motivációval, hogy miért is csináljuk ezt a kutatómunkát, utána pedig elmagyaráztam, hogyan működnek az elemek a belső komponensektől kezdve az anyagokon át a fölépítésig, utána pedig az aktuális kutatómunkánkról beszélgettünk – mondta a magyarul tökéletesen beszélő kutató.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Élővilágbarát kert átadó ünnepség április 27-én a váci Pannónia Házban, palántabörzével, szakmai és gyermekprogramokkal

Elmondta még, a jövőre nézve azt is, hogy az elemek költsége, súlya és teljesítménye egyre jobb lesz a jövőben, az olaj ára pedig magasabb lesz.

– Van egy pont, amikor a kettő találkozik és akkor az elemes autók tényleg olcsóbbak lesznek, mint a benzines autó, ez 5-10 éven belül biztos – tette hozzá.

Szerinte a technológia ma is gyorsan fejlődik, így a jövő mindenképp a környezetbarát meghajtással működő autóké. Mivel azonban ezek jelenleg sokba kerülnek, ezért az államnak mindenképpen támogatnia kell azok megvásárlását.

A diákok az előadás végén magyarul, angolul és németül is feltehették kérdéseiket. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments