Balesetveszély az Árpádnál? Csak óvatosan az iskolásokkal

VÁCI NAPLÓ/a város ♥ Az utóbbi időben az utak csúszóssága kapcsán is sokat beszéltünk az idei, valódi téllel kialakult rossz közlekedési helyzetről. A Váci Árpád Fejedelem Általános Iskolánál hidegtől függetlenül is mindennapivá vált a közlekedés miatti mérgelődés.

Az intézmény bejáratának a megközelítése éppúgy problematikus akkor, amikor az ide járó iskolás és kísérője nem csúszkál páni félelemmel a porta felé vezető egyetlen járdaszakasz tükör jegén.

Itt fagymentes évszakban és jéggel nehezítve egyaránt veszélyes a helyzet – az autósok és gyalogosok számára. A szülők minden reggel és délután szembesülnek az állapottal, amikor az iskolatáskások között parkolóhelyet keresnek. „Ezekben a napszakokban a forgalom itt megbénul, reggelente a kocsisor a közeli bolttól araszol!” – mondják a szülők. A helyzeten nem sokat javított az, hogy a bolt parkolóját felújították, kibővítették: nem hárítja el végleg a nehézségeket a bolt mögötti néhány parkolóterület, akkor sem, ha a sorompót felnyitva kihasználhatóvá válnak az ottani helyek.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Húsvéti ligettakarítás iskolásokkal és civilekkel

A problémát a vízmű lezárt parkolójába érkező – ott dolgozó – autósok is érzékelhetik reggelente.

– A feladat a városvezetés előtt sem ismeretlen – mondta megkeresésünkre Kriksz István, a városfejlesztési és környezetvédelmi bizottság elnöke. ♦

A teljes cikket a Váci Napló 5., ma megjelent számában olvashatják. Vagy fizessenek elő digitális kiadványunkra itt!

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments