Vegyél gombos kabátot, mert jön a kéményseprő

VÁCI NAPLÓ/a város ♥ Érdemes már most cipzár helyett gombos kabátot felvenni, mert ezekben a napokban bármikor találkozhatunk a városban kéményseprővel. Márpedig egy kis szerencsére mindenkinek szüksége van.

A Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központja, mint kéményseprőipari szerv, ugyanis elkészítette a 2017. évi kéményseprőipari sormunka ütemterveit. E szerint Vácott január 1. és október 30. között végzik el a munkát.

A tervezett sormunka a kéményseprőipari szerv vagy kéményseprőipari szolgáltató megrendelés nélkül, rendszeres időközönként, tűzbiztonsági okból végzett ellenőrző tevékenysége, amely kiterjed az ingatlanhoz tartozó tüzelőberendezés égéstermékének elvezetésére szolgáló kémény (kémények), tartalékkémény, továbbá a bekötő és összekötő elemek, valamint ezek tartozékainak átvizsgálására, szükség szerinti tisztítására, négyévenkénti műszaki felülvizsgálatára – áll a közleményükben.

A sormunka keretében a kéményseprő az alábbi feladatokat végzi el:
 az égéstermék-elvezető ellenőrzését, szükség szerinti tisztítását;
→ az égéstermék-elvezető műszaki felülvizsgálatát;
→ a tüzelőberendezés biztonságos működéséhez szükséges levegő utánpótlásának ellenőrzését, figyelembe véve a levegő-utánpótlást befolyásoló műszaki berendezések, vagy egyedi beavatkozások hatását is;
→ az égéstermék paramétereinek ellenőrzését;
→ az összekötőelem ellenőrzését és szükség szerinti tisztítását;
→ a gáztüzelő-berendezés műszaki-biztonsági felülvizsgálata jogszabály szerinti megtörténtének ellenőrzését; valamint
→ a szén-monoxid érzékelő berendezésre vonatkozó műszaki követelmények teljesülését, valamint az érzékelő működőképességét ellenőrzi.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Az autizmus világnapján helyezz kék papírvirágot az ablakba!

Az égéstermék-elvezetők teljes nyomvonalának szemrevételezése és műszeres ellenőrzése, a tüzelőberendezések hivatalos dokumentumainak áttekintése, az égéstermék minőségének ellenőrzése, a szén-monoxid-érzékelő működésének felülvizsgálata, majd a fellelt adatok dokumentálása, és a kötelező adategyeztetés is része a feladatnak.

Vácott a sormunka elvégzésének tervezett ideje: 2017. január 1. – október 30.

Az ütemterv és a tevékenység ellátásával kapcsolatos minden további információ a katasztrófavédelem weboldalán is elérhető. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments