A Dakar Rally rajtjára készül a váci motoros, Laller

VÁCI NAPLÓ/sport ♥ Az óév végén megérkezett a Dakar Rally rajtjának helyszínére, Paraguay fővárosába, Asunciónba a kiváló váci motoros, Horváth Lajos, Laller, aki először vág neki a nagy versenynek. Legfrissebb helyszíni beszámolójában arról ír, hogy hihetetlen bürokratikus akadályokat kell leküzdenie ahhoz, hogy végre motorja nyergébe pattanhasson.

Már lezajlott a gépátvétel, ami egy több órás macera volt, de túl vannak rajta. A bankkártyás fizetés arra felé rendkívül nehézkes, bár lehet, hogy ebben az internet a hibás. Vagy egy egyszerű adminisztrációs korlát?

„A négy motort folyamatosan készítik a srácok a hosszú megmérettetésre. Ekkor még nem gondoltam, hogy életem legstresszesebb napja vár rám. Kezdődött azzal, hogy 1,5 órát álltam sorba egy jeladóért és azért, hogy leblokkoljanak a bankkártyámon egy kalap pénzt kaucióra, a műszerek biztonságára. Természetesen az itteni internetkapcsolat tökéletessége miatt nem tudták leemelni a pénzt, szóval hiába vártunk. Nem volt mit tenni, menni kellett az adminisztrációs átvételre, ami természetesen nem a tábor területén volt, hanem egy 15 kilométerrel lévő sportcentrumban” – számol be naplójában Laller.

„Hogy tovább fokozzam a dolgokat, részt kellett vennünk egy GPS oktatáson, ami egy félóra, a legfontosabb műszer használatról. Na ez olyan volt számomra, mint egy vadregényes táj. Csak néztem, mint hal a szatyorban és próbáltam a képeket összerakni, mert a szöveget nem értettem természetesen.”

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Két pontot Pilisen hagytunk

A gépátvételen sokat szőröztek a magyar motorossal is, de valahogy túlélte.

„Mindenki boldog, gyűlnek a pecsétek, bukósisak rendben, a motor is majdnem, de nem működik a kürt. Ez nagyon nagy bűn és a gépátvevő teljesen felháborodott ezen, de elengedte a motort és kész minden. Már csak el kellett vinni a motort a 15 kilométer távolságban lévő pódiumhoz a belvárosba. Semmi baj, végre motorozhattam egy kicsit. Lassan vége ennek a napnak, fél 12-re értünk a zárt parkolóba, egy igen hosszú és fáradt nap után.

De a napnak még nem lett vége, egy vacsira vágytunk, mert egész nap nem volt lehetőségünk enni. Azt gondoltam, hogy éjfél felé itt már semmi nem lesz nyitva. Ennek ellenére nem tudtunk asztalhoz jutni, minden vendéglátó ipari egység tele emberekkel. Nagyon finomat vacsiztunk, de már alig vártam, hogy az ágy közelébe juthassak” – számol be az óév utolsó napjaiban történtekről Laller.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Tereprali: Laller dobogóval nyitotta a szezont

Laller motorját nemrég Beer Miklós püspök megáldotta.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments