2017 legjobb közösségi programjait keresi a Tesco

VÁCI NAPLÓ/nagyvilág ♥ A Tesco második alkalommal hirdeti meg „Ön választ, mi segítünk” pályázati programját, hogy helyi közösségi kezdeményezéseket támogasson. A felhívásra 2017. január 31-ig jelentkezhetnek civil szervezetek egészséges életmódot ösztönző, gyermekek fejlődését támogató vagy környezetszépítő-védő programokkal.

A nyertes pályázók egyenként 400.000 forint támogatást nyerhetnek el programjuk megvalósításához. Tavaly Pest megyében nyári szabadidős programsorozat, bölcsőde- és óvodafejlesztés, egészségmegőrző és közösségépítő program, szabadidőközpont-fejlesztés, kommunikációs előadássorozat és a kismamák egészséges táplálkozását támogató projekt kapott támogatást a Tescótól.

A Tesco „Ön választ, mi segítünk” országos pályázatára olyan programokkal nevezhetnek a civil szervezetek, amelyek a helyi közösségekben fejtik ki jótékony hatásukat, ott, ahol az áruházlánc vásárlói és dolgozói is élnek, például Vácon is. A pályázat során a végső nyerteseket az áruházlánc vásárlói választhatják ki, így valóban a közösségek számára legértékesebb törekvések valósulhatnak meg a támogatásból.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Akár a minimális forrásból működő Pest vármegyei szervezetek is valóra válthatják projektjeiket a Tesco 15. alkalommal kiírt pályázatával

Az „Ön választ, mi segítünk” pályázatot először 2016-ban hirdette meg a Tesco Európa országaiban. A tavalyi pályázat során a cseh, lengyel, magyar és szlovák piacon összesen 389 civil szervezet nyert el támogatást, amelyet rászoruló gyermekek, családok, idősek megsegítésére, a környezet védelmére, valamint az oktatás fejlesztésére fordítottak. Magyarországon 62 nyertes szervezet egyenként nettó 400.000 forintból valósíthatta meg helyi közösséget támogató projektjét.

A 2016-os pályázaton Pest megyében 8 szervezet nyerte el a támogatást – a legtöbb szavazatot a Kisgyerek Alapítvány kapta a vásárlóktól, amely „Nyaral a város” nevű projektjével egyhónapos nyári programsorozatot szervezett gyermekeknek és felnőtteknek Dabason. A régióban emellett olyan törekvések valósulnak meg a program által, amelyekkel bölcsődék és óvodák udvara szépült meg, egészségmegőrző és közösségépítő programokon vettek részt családok, fogyatékkal élő emberek életét tették jobbá, kismamák kaptak táplálkozási tanácsokat, egy egészségpark fejlesztésére is sor kerülhetett, valamint szülők és pedagógusok részesültek kommunikációs előadásban a gyermekekkel szembeni verbális erőszak leküzdését megcélozva.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Érdi kiállítás a váci Hincz-gyűjtemény kincseiből

Idén, a január 2. és 31. között, országosan összesen 63 körzetből beérkezett pályázatokat a Magyar Adományozói Fórum, a Tesco független szakmai partnere által felkért szakértők értékelik majd. A bírálat során többek között azt is vizsgálják, hogy a program milyen hatást fejt ki a helyi közösségre, és mennyire vonja be annak tagjait. Az értékelést követően körzetenként három pályázatot választanak ki, amelyek továbbjutnak a második fordulóba.

Itt a döntés már a Tesco vásárlóinak és munkatársainak kezében van, ők szavazzák meg, hogy saját közösségükben melyik program valósuljon meg; azaz az egyes körzetekben melyik civil szervezet nyerje el a nettó 400 000 forintos támogatást. A vásárlók március 8-tól április 4-ig szavazhatnak majd a továbbjutott pályázatokra. Minden vásárlás után 1 darab zsetont kapnak, amit az áruházakban kihelyezett zsetongyűjtő pontokon dobhatnak be a kiválasztott és támogatott szervezet és pályázati program mellé. A nyertes pályázatokat a 2017. április 17-i héten hirdeti ki az áruházlánc.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Tornadóval buktak le

Bővebb információ a www.tesco.hu/kozosseg weboldalon érhető el. Az érdeklődő pályázók kérdéseiket a kozossegipalyazat@tesco.hu e-mail címre küldve tehetik fel. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments