Vácon még nem esik az ónos eső, de jobb félni, mint…

VÁCI NAPLÓ/régió ♥ Ónos eső veszélye miatt újabb megyékre adott ki figyelmeztetést szerdán a meteorológiai szolgálat. A fővárosban és tizenkét megyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. Ez érvényes Vácra is!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésében azt írta: előreláthatólag szerda délig a Duna vonaláig, majd a nap további részében a Dél-Alföld nyugati felében és esetleg Pest megyében is kialakulhat néhol gyenge, átmeneti kis mennyiségű (néhány tized milliméternyi) ónos eső vagy esetleg fagyott eső.

Az ónos eső veszélye miatt szerdára Budapestre és Pest megyére, továbbá Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére adták ki a figyelmeztetést.

Az ország északkeleti harmadában hószállingózás, míg napközben nyugaton egyre inkább jelentéktelen mennyiségű eső fordulhat elő – tették hozzá.

Az előrejelzés szerint szerdán a nappali maximumok mínusz 2 és plusz 3 Celsius-fok között alakulnak. Késő este mínusz 5 és plusz 2 fok közé hűl a levegő, keleten lesz a hidegebb.

Csütörtökön a Dunántúlon még kezdetben eső, havas eső, a Dunától keletre néhol hószállingózás még előfordulhat. Estétől már nem valószínű csapadék. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments