Nyíregyházán képzik majd az új fegyőröket

fegyor-a-bortonben-700VÁCI NAPLÓ/a város ♥ Együttműködési megállapodást kötött a Nyíregyházi Egyetem és a Büntetés-végrehajtási Szervezet Oktatási, Továbbképzési és Rehabilitációs Központja (BVOTRK). Az új börtönök személyi állományának biztosít majd képzési helyszínt az egyetem, illetve a kollégiumában szállásolja el a büntetés-végrehajtási hallgatókat és az oktatókat.

Nagy eséllyel a Váci Fegyház és Börtön új munkatársait is ott képzik majd ki, hiszen az intézet bővítése jól halad, s jelenleg mintegy harminc-negyven új kollégát tudnának felvenni.

A BVOTRK Budapesten több mint 20 éve végzi a büntetés-végrehajtáshoz felszerelők oktatását, azonban a férőhelybővítés miatt szükséges szélesíteni a képzési kapacitást és további helyszíneken is elindítani az oktatást, hogy minden új kolléga megkapja a megfelelő kiképzést az új börtönök felépüléséig.

A Nyíregyházi Egyetem kiváló helyszínül szolgál a szakképzésnek, a kollégiumában pedig megfelelő szállást tud biztosítani mind a hallgatók, mind az oktatók részére. Nyíregyházán a képzés 2017 januárjában indul, modulonként több mint 300 fő vesz majd részt a büntetés-végrehajtási felügyelői szakképzésen.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  „Tavaszi szél vizet áraszt…”

A büntetés-végrehajtás az új börtönök építésével, és a már meglévők bővítésével közel 6000 új férőhelyet hoz létre a következő években. A férőhelybővítési programmal párhuzamosan megkezdődött a munkavállalók toborzása is, hiszen az új intézetek 2500 fő részére biztosítanak új munkalehetőséget.

A váciak lapunkban is hirdettek állásokat, az új fegyőrök kezdő bére bruttó 220 ezer forint. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments