Mezmizéria után könnyen vertük a siófoki juniorokat

VÁCI NAPLÓ/sport (Gyuris Zoltán) ♥ Igazi kézilabdás délutánt rendeztek szerdán a Bán Márton utcai városi sportcsarnokban. Először az Ipress Center-Vác női csapata lépett pályára a játéktér rövid karbantartása és kisebb videóelemzést követően. Ezúttal már a kerettel együtt készült az Európa-bajnokságról hazatérő két válogatott-játékos, Sonja Basic és Sanja Radosavljevic is.

Utóbbit a szurkolók hatalmas ovációval fogadták, remélve, hogy az Eb-n látott teljesítményét fogja produkálni a bajnoki mérkőzéseken is! Azonban egy rossz hír is jutott számunkra, hiszen Dijana Jovetic sérülése súlyosabb annál, mint először gondoltuk, hajlító izmának szakadása miatt januárban biztos nem számíthat rá a szakmai stáb.

Egyúttal pozitív információ, hogy Karoline de Souza szerda este visszatért Magyarországra, hogy itthon folytassa rehabilitációját. Szilágyi Zoltán érdeklődésünkre elmondta, hogy nagy valószínűséggel, már márciusban bevethető állapotba kerül a világbajnok brazil játékos.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Tereprali: Laller dobogóval nyitotta a szezont

A találkozó egy kisebb félreértéssel kezdődött, hiszen az elsődleges megállapodás szerint a Vác piros mezben lépett volna pályára, de a Balaton-partiak egy nagyon hasonló, rózsaszínben érkeztek a Dunakanyarba. Ifj. Németh András szakmai igazgató nem akart változtatni az elsődleges terveken, hiszen a váltó felszerelés ezúttal nem állt rendelkezésre, de mivel a Siófok sem hozott magával más sportszert, ezért mi voltunk kénytelenek átöltözni, így a régen használt sötétkék trikókat húzták magukra Temes Bernadették.

Innentől kezdve pedig beindult a váci gépezet a legjobbjaikat mellőző siófokiakkal szemben. Alexandra Nascimento és Sonja Basic vezérletével könnyed, 31-20-as győzelmet arattak a lányok úgy, hogy az utolsó negyedórára már teljesen kiengedtek, de a kapuban Barbara Arenhart ezen a mérkőzésen is megmutatta világklasszisát.

– Úgy gondolom nagyon jól sikerült a felkészülésünk – értékelt a lefújást követően a Váci Napló érdeklődésére Szilágyi Zoltán, a csapat vezetőedzője. – Egy-két sérülés sajnos hátráltatta a munkát. Ma 45 percen keresztül nagyon jól működött minden, az utolsó negyedórára a támadójátékunkban voltak problémák. Sajnos a végén nem támadtuk agresszívan az ellenfél védőfalát, így kevesebb gólt szereztünk. Külön öröm számomra, hogy amikkel készülünk a jövő pénteki bajnoki meccsre, azok jól működtek.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Nagy sikerrel zajlott le III. Nyuszi-uszi amatőr úszóverseny

– A Debrecen elleni meccshez képest nem mérhető a mai, hiszen a Siófok főképp a juniorjaival állt ki – nyilatkozta érdeklődésünkre Szondi Zsófia, majd előre tekintett a két ünnep közötti bajnokira: – A Loki ellen küzdős mérkőzést várok, hazai pályán mindenképpen le kell győznünk őket, remélem a szurkolók belehajtanak minket a győzelembe és velük együtt nyolcan leszünk a pályán!

Bár karácsonyig még lesz edzésük a lányoknak, de a csarnok VIP-termében a klub a szponzorokkal és közösen vacsorát szervezett a csapat számára. Mint megtudtuk, a nagy rohanásban ilyenkor tudták beilleszteni a közös ünneplést, majd jön a három napos szabadság, amelyben a lányok szabadabban lesznek engedve.

– Ez a három nap arra jó, hogy otthon legyél, hiszen keddtől már ismét edzünk – tette hozzá érdeklődésünkre Szondi Zsófia. – Nagyon hamar elmegy számunkra ez az időszak, de nagyon jó abból a szempontból ez a pár nap, hogy a családdal otthon lehetünk. Arra pedig oda kell figyelnünk, hogy ne együk túl magunkat, hiszen pénteken már meccset játsszunk!

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Két pontot Pilisen hagytunk

A Debrecen elleni összecsapás december 30-án pénteken, 18 órától kerül megrendezésre a városi sportcsarnokban. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments