Győztes meccs után zárásként Vác! csatakiáltás

VÁCI NAPLÓ/sport (Gyuris Zoltán) ♥ Remek évzárásra készült a Váci KSE férfi kézilabda-csapata, amely a Liga Kupa B-csoportjában fogadta a másodosztályban szerénykedő PLER-Budapest gárdáját.

Sajnos az öltöző folyosón rögtön két rossz hír fogadott minket, hiszen Ulicsinyi Péter arról adott tájékoztatást, hogy vállsérülésének kontrollja rosszabb eredményt mutatott a vártnál, így a hálóőrre januárban műtét vár, amely miatt a szezon további része kimaradhat számára. Emellett a másik kapus, Idriss Drissi is szomorúan mondta érdeklődésünkre, hogy nem utazik januárban Franciaországba, miután nem kapott meghívót Tunézia válogatottjának világbajnokságra készülő keretébe.

A meccs előtt jó hangulatú csapatfotózáson vettek részt a játékosok, majd még a kis focizásba becsatlakozott a műtét után lábadozó Munkácsi Robin is, aki szemmel láthatóan hamarosan bevethető állapotba kerül, ha az orvosai is így gondolják.

Bár csupán Liga Kupa-meccsről volt szó, szép számmal gyülekeztek a nézők a városi sportcsarnok lelátóján. Az első félidőben egy kicsit döcögősen indult a szekér az NB I/B-s ellenféllel szemben, de a szünetre így is 17-11-es előnyt szerzett magának a csapat Marko Vasic és Roman Chychykalo vezetésével. A végére, mikor a csapatkapitány, Darko Pavlovic keze is elsült, bevetésre kerültek a fiatalok, az utolsó öt percre pedig már csak a Kerekes Jonatán, Czene Dávid, Kerekes Barnabás összeállítású átlövő sor szerepelt a pályán, akiknek góljait kitörő örömmel fogadták a szurkolók és a lelátón ülő ifi csapattársak.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vízilabda – Rájátszás, idén csak a 13-16. helyért

A vége 36-21-es váci siker, majd mint a jégkorong-meccseken, repültek a plüssjátékok a pályára, a szurkolói ajándékokkal a Váci KSE a Váci Családsegítő és Gyermekjólléti Központot támogatta, rászoruló családok gyermekeinek boldogabbá téve a karácsonyát. (A Váci Napló nevében tudósítónk felajánlott egy plüssmackót, de a nap folyamán egy zsáknyi, olvasóink által gyűjtöt plüssfigurát szerkesztőségünk is átadott az egyesületnek.)

– Ez egy könnyű mérkőzés volt ez számunkra! – értékelt a lefújást követően Darko Pavlovic. – Olyan csapat ellen játszottunk, amely egy osztállyal lejjebb szerepel, így végig koncentrálnunk kellett, hogy hibátlanul, jól játsszunk, élvezzük a játékot. Külön öröm a végén a fiatalok játéka. Örülök, hogy ezt az évet győzelemmel zártuk. A meccsvégi plüssakció pedig minden esztendőben örömmel tölt el minket is, hiszen jó érzés segíteni a gyerekeken.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vízilabda – Rájátszás, idén csak a 13-16. helyért

– Nagyon fontos meccs volt ez számunkra – nyilatkozta a csapat második félidőben parádésan védő kapusa, Idriss Drissi. – Mindig a legjobbunkat szeretnénk nyújtani, a csapat is nagyon sok gólt szeretett volna lőni az őszi gyengélkedés után. Ez volt 2016 utolsó meccse számunkra, remélem, az új évben pozitívabb eredményeket tudunk elérni, mint a bajnokság eddigi szakaszában. Örülök, hogy ilyen remek csapathoz kerültem!

A meccset követően a csapat a családtagokkal, szeretteikkel együtt egy évzáró banketten vett részt egy váci étteremben, aztán mindenki két hetes pihenőt kapott. Gúnya Péter vezetőedző érdeklődésünkre elmondta, hogy a játékosok természetesen kapnak külön feladatokat erre az időszakra, hiszen van egy szint, amit tartaniuk kell arra az időre, mikor januárban visszatérnek Vácra. Ezt a játékosok számára kötelezően előírt futó- és súlyemelő edzésekkel, kondizással, próbálják tartani számukra, de a feltöltődés sem egy utolsó szempont. Idriss Drissi elmondta, a karácsonyi időszakra hazautazik Tunéziába a családjához, de a szilvesztert már Magyarországon tölti.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vízilabda – Rájátszás, idén csak a 13-16. helyért

– Én most egy hétig biztos pihenni fogok, rám fér – tekintett előre a két hetes szünetre Darko Pavlovic. – Január 10-én már ismét meccset játsszunk a Liga Kupában, így sokat nem tudunk pihenni, de ez a munkánk, profik vagyunk, erre tettük fel az életünket. A bajnokság következő szakaszában igyekszünk jobb teljesítményt nyújtani!

Mint megtudtuk, a csapat január 4-én találkozik újra. Az első edzésen ellenőrzik a játékosok állapotát, majd kezdődik a felkészülés a 10-én sorra kerülő Liga Kupa mérkőzésre. Ekkor a Cegléd otthonába látogatnak kézilabdázóink.

Minden esetre az évet egy közös, a Váci KSE kötelékébe tartozó összes játékos, edző csapatfotózással és egy hatalmas „VÁC!” csatakiáltással búcsúztatta az óévet és vonultak karácsonyi szünetre, amellyel felkészülnek 2017-re, ahol reméljük sok pozitív élménnyel ajándékoznak meg minket a csapat(ok) tagjai! ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments