Vácott bemutatják a felvidéki EP-képviselő színdarabját

csaky-pal-es-boraros-imre-700VÁCI NAPLÓ/kultúra ♥ E héten csütörtökön, november 10-én a Credo-házban mutatják be az ismert felvidéki politikusnak, Csáky Pálnak, az Európa Parlament képviselőjének Hit és hűség című színdarabját. A szerző ezt követően a Bizonytalan idők című új könyvét dedikálja.

A színi előadás premierje 2014 áprilisában volt előbb Pozsonyban a magyar nagykövetségen, majd másnap Révkomáromban a Selye János Gimnáziumban. Csáky Pál akkor elmondta: a darabot kimondottan barátja, Boráros Imre részére írta.

„Nagy örömmel tölt el, hogy Csáky Pál nekem írta ezt a művet, amely a felvidéki magyarságról szól, miközben egy évszázad, azaz az Osztrák-Magyar Monarchia, a két világháború közti időszak, a háború és az oroszországi hadifogság, majd a kitelepítés és a reszlovakizálás, végül az 1989-es bársonyos forradalom eseményeit öleli fel, tehát egyfajta sűrített szlovákiai magyar történelem” – mondta akkor Boráros Imre a Hírek.sk című szlovákiai magyar online oldalnak.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Tájékoztató közterületi permetezésről

Csáky Pál így idézte fel a színdarab születését 2014-ben:

„Tavaly májusban jelent meg a Csend és lélek című könyvem. Mivel Boráros Imrével régóta ismerjük egymást, a könyv révkomáromi bemutatója előtt megkértem őt, hogy olvasson fel abból egy-egy részletet. Megtiszteltetésnek vettem, hogy ő ezt elvállata. Aztán a könyvbemutató után ugyanazt mondta, amit Pomogáts Béla is megjegyzett a könyv pozsonyi bemutatójakor: a Magyar sorsok című részben ismertetett mindegyik sorsban egy-egy dráma feszül, ezért azokat megérné átültetni színpadra.”

A Bizonytalan idők című könyv a Magyar Közösség Pártja európai parlamenti képviselőjének 16. kötete. Az elmúlt három és fél év politikai publicisztikai írásainak gyűjteményét szerzőjük előbb rendhagyó módon Újpesten, majd az idén január 29-én a komáromi Csemadok-székházban a Hírek.sk portál és a Csemadok komáromi alapszervezete közös szervezésében megvalósult felvidéki könyvbemutatón ismertette meg az olvasókkal.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Gyógyszerészek váci találkozója

A váci előadás 18 órakor kezdődik. Bővebb információ Sátori Lászlónétól kérhető a 06-20/974-2458-as telefonszámon, vagy a satori.laszlone@vaciegyhazmegye.hu email címen. (képünkön: Csáky Pál és Boráros Imre)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments