Váci kórház: stabil hely a középmezőny elején

korhaz-epulete-cegtablaval-700VÁCI NAPLÓ/a város ♥ Tizenegyedik alkalommal került megrendezésre a Jávorszky Tudományos Nap a Madách Imre Művelődési Központban. Az egész napos program keretein belül, a kórház orvosai tartottak tudományos előadásokat, illetve az intézményt fenntartó Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) térségi igazgatója, dr. Deczky Zoltán tájékoztatta a hallgatóságot a hazai kórházak kompozit mutatóiról.

Pető Tibor alpolgármester köszöntőjével vette kezdetét az a tudományos konferencia, amelyet a kórház 2005 októberében, meglehetősen úttörő módon szervezett először Jávorszky Tudományos Nap néven. A rendezvény főként az orvosok és a szakdolgozók számára kínált előadási lehetőséget. A megkezdett hagyományt folytatjuk – jelentette ki Sámoly György nyitóbeszédében.

A főigazgató elismeréssel beszélt a kórházban történő oktatásról és képzésről, valamint elmondta, hogy az intézmény valamennyi osztálya akkreditált képzőhelyként működik.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Újabb polgármester-jelölt száll ringbe Vácon: a VVVE jelöltje dr. Csereklye Krisztina

– Oktatókórházként elégedettséggel tölt el, hogy az új rendelkezés szerint, az idei évben a rezidenseink száma jelenleg harmincnyolc fő és több, mint kétszáz fő leendő ápoló tanulót fogadtunk a különböző osztályainkon. Együttműködési megállapodásunk van a Semmelweis, a szegedi, a debreceni, és a pécsi orvostudományi egyetemekkel, orvostanhallgatók, rezidensek, szakorvosjelöltek és szakorvosok gyakorlati képzésére.

A főiskolai karokkal való együttműködés alapján diplomás ápolók, szülésznők, gyógytornász, dietetikus, védőnők, mentőtisztek gyakorlati képzését is biztosítjuk. Továbbá együttműködési megállapodásunk van ápolók gyakorlati képzésre is, többek között a Váci Szakképzési Centrum Selye János Egészségügyi és Szociális Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájával, a Pannonkincstár Tanodával, az Oktáv Továbbképző Központtal és az Egészségügyi Nyilvántartási és Képzési Központtal, a kötelező szakmacsoportos továbbképzések megszervezésére – mondta a főigazgató.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Ismét a gyermekek védelme volt a téma a városházán

Az előadások sorát dr. Deczky Zoltán, az ÁEEK térségi igazgatója kezdte, aki elmondta, hogy a kórház adósságállományának alakulását hogyan, milyen módszerekkel vizsgálták, milyen intézményi mutatók születtek, azokat hogyan értékelték és mi az elérni kívánt cél. Az intézményi mutatók szakmai és pénzügyi adatai alapján megállapítható, hogy a váci kórház gazdálkodása stabil, a területi, kerületi intézmények rangsorában pedig jelenleg a középmezőny felső harmadában található.

Az idei tudományos program abból a sokszínű és minőségi munkából épült fel, amelyet az elmúlt években végeztek a kórház orvosai. Idén a konferencia lényeges témája a gasztroenterológiai osztály húsz éves fennállásának bemutatása volt. Válogattak az elmúlt időszak történetéből esetbemutatásokkal, de ezen kívül tizenhárom különböző témájú érdekes előadás is elhangzott az osztályok részéről. A tudományos program mellett ismét lehetőség nyílt a személyes találkozásokra, kötetlen beszélgetésekre. ♦

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Matkovich Ilona bejelentette az Összefogás Vácért polgármester- és képviselő-jelöltjeit

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments