Szardínia szigetén lép fel a Vox Humana Énekkar

olbia-varosa-szardinian-700VÁCI NAPLÓ/kultúra ♥ A váci Vox Humana Énekkar sikertörténetét Olaszországban folytatja tovább. A kórus karnagya, Sándor Bence nemrég meghívást kapott a Szardínia szigetén megrendezésre kerülő 22. Nemzetközi Egyházi Kórusfesztiválra.

Az Olbia városában megrendezésre kerülő fesztiválon fellépnek majd Szardínia szigetének jelentősebb énekkarai, és meghívott kórusként a váci Vox Humana Énekkar is. A váciak 20 fővel képviselik majd Vácot, és a magyar kórus kultúrát december 1. és 4. között Európa egyik legszebb tengerparti városában a Tirrén tenger partján.

Repertoárjukon többek között Kodály Zoltán, Kocsár Miklós és Orbán György művei is felcsendülnek majd.

Sándor Bence karnagy elmondása szerint ez megint egy óriási lehetőség több szempontból is. Egyrészt nem gyakran adatik meg, hogy ilyen gyönyörű helyre utazhasson az ember. Másrészt viszont a meghívókkal történt egyeztetések során kiderült, hogy felfigyeltek a Vox Humana Kórusra az interneten, ami az elmúlt egy-két év kimagasló eredményeinek köszönhető.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vajda Lajos és Szentendre – vándorkiállítás a művelődési központban

A kórus karnagya nehéz döntés előtt állt, amikor ki kellett választani a 60 fős vegyeskarból azt a 20 embert, aki részt vesz majd ezen a fesztiválon, de a teljes kórust egy ilyen messzi szigetre – elmondása szerint – szinte lehetetlen eljuttatni az igen költséges repülőjegyárak miatt.

Ettől függetlenül az énekkar rendületlenül készül a decemberi budapesti hangversenyeire, és büszkék rá, hogy egy ilyen felkérésnek tehetnek eleget Szardínia szigetén, Olbia városában. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

1 Comment
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments