Németeknek adták el a váci Ipress Centert

ipresscenter-nyomda-vac-700VÁCI NAPLÓ/a város ♥ A Zrínyi Nyomda Zrt, a német Euro-Druckservice AG (EDS) hazai leányvállalata szerezte meg a Fastrock Kft-n keresztül Magyarország meghatározó heat set magazinnyomdája, a váci Ipress Center 100 százalékos tulajdonrészét.

Az EDS 2007-ben lépett a magyar piacra a Zrínyi Nyomda megvásárlásával. A mostani akvizíció várhatóan nem változtatja meg sem az Ipress Center, sem a Zrínyi Nyomda mindennapos működését, a vásárlás ugyanakkor lehetőséget biztosít a szervezetek hatékonyabb összehangolására és ezáltal mindkét vállalat ügyfélkörének jobb kiszolgálására.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) engedélyével létrejött akvizíció célja, hogy az Európa 5 országában már jelenlévő EDS és az Ipress Center erősíteni tudja exportképességét és megfelelő kapacitást biztosítson az európai versenypiac igényeihez – olvasható a tranzakcióról kiadott közleményben.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Tájékoztató közterületi permetezésről

Ahogy azt a GVH megállapította, az EDS csoport elsősorban a szórólap-nyomtatási piacon aktív, míg az Ipress Center a magazingyártásban tölt be jelentős szerepet, így az összeolvadás nem befolyásolja a piaci feltételeket. Ugyanakkor a vásárlás további lépés a magyar nyomdaipar konszolidációjában, a szinergiák kihasználásával pedig növelhető a hatékonyság és javítható az ügyfelek számára nyújtott szolgáltatás.

Az EDS csoport Európa egyik legjelentősebb nyomdai cégcsoportja, mintegy 230 millió euró árbevételt ért el a 2015-ös üzleti évben és 1400 munkatársat foglalkoztat Németországban, Csehországban, Lengyelországban, Romániában és Magyarországon.

Az EDS számára kiemelt jelentőségű, hogy a nyomdák Magyarországon eddig már elért eredményeire építkezhessen, ezért fontosnak tartja, hogy továbbra is megőrizze ügyfelei és munkatársai bizalmát.

A felek az akvizíció összegét nem kívánják nyilvánosságra hozni. ♦

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kamion és autó ütközött tegnap Vác térségében

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments