Irány Bécs: ingyenes a helyjegy az Advent EuroCity-re

advent-becsben-700VÁCI NAPLÓ/nagyvilág ♥ A múlt évhez hasonlóan várhatóan idén is legalább 60 ezren utaznak a bécsi adventi vásárba, ezért a MÁV-START – a railjetek tehermentesítésére – szombatonként mentesítő vonatot indít az osztrák fővárosba.

Mivel Budapesten keresztül Szlovákiából is sokan utaznak Bécsbe, a vasúttársaság az adventi szombatokon plusz egy kocsival megtoldja a Kassa felől érkező Hernád IC vonatokat is.

A tavalyi adventi időszakban csaknem 60 ezren utaztak Bécsbe, és a MÁV-START idén is legalább ennyi utasra számít. Az elmúlt évek tapasztalatai pedig azt mutatják, hogy az adventi hétvégéken legalább 90 százalékos telítettséggel közlekednek a railjetek is.

A vasúttársaság a növekvő utasigények megfelelő kiszolgálása érdekében november 26-tól karácsonyig minden szombaton plusz egy járatpárt állít forgalomba Budapest és Bécs között. Az Advent EuroCity 7 óra 53 perckor indul a Keleti pályaudvarról, és 10 óra 52 perckor érkezik a bécsi főpályaudvarra. Az osztrák fővárosból 18 óra 4 perckor indul vissza, és 20 óra 59 perckor érkezik meg a budapesti végállomásra.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Húsvéti ünnepi közlekedési rend

Fontos, hogy az Advent EuroCity-re nemzetközi forgalomban a helyjegy a magyarországi jegypénztárakban idén is ingyenesen igényelhető, a vonat belföldi forgalomban gyorsvonati pótjegy váltása mellett vehető igénybe. A vonat étkezőkocsit is továbbít, így útközben az utasok ínycsiklandó ételeket és italokat fogyaszthatnak.

Az elővételi menetjegy-értékesítési adatok szerint a környező országok karácsonyi vásárai közül továbbra is a bécsi Christkindlmarkt a legnépszerűbb – a salzburgi, a grazi, illetve a linzi karácsonyi vásár mellett. Ezek az osztrák városok Budapestről közvetlenül, átszállás nélkül is elérhetők a vasúttársaság kedvező árú kirándulójegyeivel. Grazba például már 19 eurótól váltható korlátozott számban „SparSchiene” jegy, míg a menettérti kirándulójegyek 39 euróba kerülnek.

Mivel a bécsi adventi vásárra Szlovákiából is sokan érkeznek Budapesten keresztül, a vasúttársaság az adventi szombatokon plusz egy kocsival toldja meg a Kassa felőli Hernád IC vonatokat.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Idén is elindult egyházmegyénkben a zöldellő kertek program

Az adventi járatokról és a nemzetközi vonatokról további információk a a vasúttársaság weboldalának utazási ajánlatai között találhatók. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments