Hálás az ujját tört volt váci kézis a klubelnöknek

bartok-donat-kezilabda2-700VÁCI NAPLÓ/sport ♥ A múlt héten szerződött a Bundesligában szereplő Lemgo együtteséhez Bartók Donát: a Váctól a német csapathoz igazolt szegedi születésű kézilabdázó azonban új klubjában az első meccsén megsérült, így várhatóan két hónapot kell kihagynia – februártól azonban újult erővel segítené csapatát a bent maradásért folytatott harcban.

Duplán is balszerencsés volt Bartók Donát az első, Lemgo színeiben lejátszott meccsén, hiszen csapata csupán egy góllal kapott ki a Stuttgart vendégeként, a szegedi születésű átlövő azonban sérülést szenvedett a találkozó során, így bár bemutatkozásán két gólt szerzett, ám várhatóan 2016-ban már nem számíthat rá vezetőedzője – írja terjedelmes cikkében a szegedma.hu.

„Mentálisan jól vagyok, a kisujjamra estem rá, elég csúnyán eltört. Szerdán volt a műtétem, remélem a legjobbakat, az orvosok azt mondták, innentől számítva nyolc hét lesz a felépülésem. Látszott a csalódottság a klubnál is, az addigi játékommal elégedettek voltak, de természetesen rosszul érintette őket is, hogy megsérültem. Nagyon korrekt, emberi oldaláról közelítették meg az esetet, és azonnal ellátást biztosítottak, intézték a további procedúrát” – fogalmazott a szegedi portálnak Bartók Donát.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vízilabda – Rájátszás, idén csak a 13-16. helyért

A 20 éves játékos úgy emlékezett vissza, egy lövés után maga alá csavarodott a keze, ezt pedig a kisujja bánta, amire a teljes teste ránehezedett, valószínűleg emiatt tört el – fokozva a bajt, a lövőkezéről van szó.

„Kedden kaptam meg a repülőjegyemet, így szerdán utaznom kellett. Elég gyorsan jött az egész minden szempontból, de lehetséges, hogy ez így jobb, mert nem volt időm gondolkodni és aggódni a körülményeken. Az, hogy jó döntést hozok-e, többek között egy olyan kérdés, amik akarva-akaratlanul felmerülnek az emberben, ebben a helyzetben nem gondolom, hogy az én szempontomból lehetett volna erről beszélni. Ez egy óriási lehetőség, viszont ha sok idő van gondolkozni, akkor lehet, hogy felmerültek volna hasonló dolgok. Gyors döntés született” – tekintett vissza a kiigazolásának történetére Bartók Donát.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vízilabda – Rájátszás, idén csak a 13-16. helyért

Azt mondja, még nem látta saját csarnokukat megtöltve személyesen, a Lemgo otthonában átlagban 4000-en tekintik meg a meccseket az 5000 fős arénában.

„Vácott természetesen szomorúan fogadták, főleg, hogy egy nagyon kemény bajnokság lett idénre az NB I is, sok nehéz meccsünk volt. Ezt leszámítva nagyon pozitív volt a visszajelzés, minden segítséget megkaptam tőlük, hogy zökkenőmentes legyen a váltás, ők is óriási lehetőségként értékelték ezt, és úgy látták, hogy egy játékos számára nem lehet kérdés, hogy milyen döntés születik. Emberi oldalról közelítették meg a dolgot, Schoffer Attila elnök úr mindent megtett annak érdekében, hogy a hétvégén már az új klubomban pályára tudjak lépni, ezt innen is szeretném megköszönni neki” – mondta váltásának okairól és körülményeiről Bartók Donát. ♦

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vízilabda – Rájátszás, idén csak a 13-16. helyért

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments