Egy váci férfi feljelentésére nyomoznak Pécsett

cica-700VÁCI NAPLÓ/bűnügyek ♥ Egy váci férfi tett feljelentést a Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészségen állatkínzás vétsége miatt ismeretlen tettes ellen, aki az egyik közösségi oldalon nyilvánosságra hozott felvételek szerint több alkalommal bántalmazott egy kismacskát, belerúgott, a falhoz csapta azt, illetve a hűtőszekrény fagyasztójába zárta.

A Büntető Törvénykönyv paragrafusai alapján komoly szankcióra számíthat a macskát rugdosó fiatalember. Az előírások szerint ugyanis aki egy gerinces állatot indokolatlanul olyan módon bántalmaz, hogy az maradandó egészségkárosodást vagy pusztulást okozhat, két évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető. Ha pedig különös szenvedésről van szó, a tétel három évre emelkedik – írja a Pécsi Újság.

Belerúg, falhoz vágja, miközben többek közt arról beszél – szó szerint idézve -, hogy „egyelőre még kell tanítani repülni, de egy idő után bírni fogja”. A közösségi oldalra felkerült videók eljutottak a baranyai állatvédőkhöz, akik nem tétlenkedtek, még aznap megmentették a cicát.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Rács mögött a szüleit és nagyapját terrorizáló férfi

Az állatvédők először a legközelebbi rendőrőrsre mentek, hogy feljelentést tegyenek, ám ez – ahogy kiderült – „nem jött össze”. Közben felvették a kapcsolatot a videót posztolóval, a felvételeket ugyanis az ő mobiljával készítette a férfi. Mint a pécsi állatvédők megtudták, amikor a hölgy meglátta, hogy mi található a telefonján, teljesen kiakadt, ezért is tette közzé azokat a közösségi oldalon.

Mivel a videófelvételen látottak megalapozzák az állatkínzás elkövetésének gyanúját, ezért a Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség elrendelte a nyomozást, melynek lefolytatásával a Pécsi Rendőrkapitányságot bízta meg. (képünk illusztráció)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments