Egy nap, két előadás: szórakozás az egész családnak

doctor-herz-szinhazi-eloadasa2-700VÁCI NAPLÓ/kultúra ♥ A Váci Dunakanyar Színház november 13-án vasárnap két előadást is műsorára tűz, hogy az egész családnak tartalmas szórakozást nyújtson. Délelőtt Pom Pom és barátai szórakoztatják a gyerekeket, és ringatják nosztalgikus hangulatba a szülőket. Este pedig a felnőtteknek kínál felhőtlen kikapcsolódást a Doctor Herz musical, mely a szív és ész örök dilemmáját oldja fel fergeteges humorral és csodálatos zenékkel.

Ki ne ismerné Pom Pomot és barátait: Órarugógerincű Felpattanót, Festéktüsszentő Hapci Benőt, Madárvédő Golyókapkodót, Radírpókot, vagy épp a szeretetreméltó, kerekded Gombóc Artúrt! Azt viszont kevesen tudják, hogy egy kövér madár is lehet szerelmes, vagy hogy milyen gonoszságokra vetemedhet egy megátalkodott Lesbőltámadó Ruhaszárítókötél.

Humoros és tanulságos történet barátságról, önbecsülésről és arról, hogy igazából mindannyiunkban rejlik valamilyen egyedülálló képesség, ám boldogok csak akkor leszünk, ha megtanuljuk azt mások hasznára fordítani. Az Aranyszamár Színház előadása Csukás István dalszövegeivel kicsiknek és nagyoknak egyaránt szórakoztató és tanulságos élményt nyújt november 13-án vasárnap 11 órakor.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Marton Zsolt megyéspüspök tárlatvezetése szombaton - Memento 30

Este pedig a felnőtteké a terep, hiszen a Magyarock Dalszínház produkciójában láthatják a Doctor Herz című andalító, ugyanakkor elgondolkodtató musicalt. Mi is történik, ha egy tisztességes koponya nem eladó egy diktatórikus nagyhatalom számára? Akkor jön a fenyegetés, a zsarolás, a megsemmisítés. Ez az alapkonfliktusa a Müller Péter – Tolcsvay László – Bródy János szerzőhármas Doktor Herz című musicaljének.

Ki ez a Doctor Herz? Beszél a neve. Doktor, azaz tudós, és Herz, azaz szív. Olyan elme tehát, aki csak jóra akarja használni és használtatni zseniális találmányát, a WIM-et, amely arra alkalmas, hogy megelevenítse az emlékezetünkben, sőt a képzeletünkben létező személyeket, akik – Doctor Herz véleménye szerint – valóságosan is léteznek, csupán egy másik dimenzióban.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Megérkeztek az első kisgyermekek az új váci bölcsődébe

Megidézhetjük hát akár gyermekkorunk kedvenc hőseit, Nemo kapitányt vagy Winnetout – ez utóbbit Ganxsta „Döglégy” Zolee, a szókimondó rapper alakítja -, de valóságos történelmi személyeket, Einsteint vagy Gandhit is életre hívhatjuk, ám egy korosodó nő például megtestesülni láthatja sosem volt szerelmét, a szép tengerésztisztet.

A legendás musicalt a Madách Színház mutatta be 1988-ban, és egyből nagy sikert aratott. A korabeli közönség a darab humorát és csodálatos zenéjét, de nem kevésbé a mondanivalóját is értékelte. Nem lesz ez másként november 13-án vasárnap 19 órakor sem, hiszen az előadás témájához híven egyszerre fogja meg a nézők szívét és eszét. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments