Egy díj a Boronkaynak és egy az iskola tanárnőjének

bme-pro-progressio-alapitvanya-altal-dijazott-tanarok-m-kovacs-eva-boronkay-700VÁCI NAPLÓ/a város ♥ A természettudományi, a műszaki és az informatika területén kiemelkedő teljesítményt nyújtó középiskolákat, középiskolai tanárokat díjazott a BME Pro Progressio Alapítványa, amelynek legfontosabb tevékenysége – a középiskolától kezdve a doktori képzésig – az innovatív gondolkodást elősegítő tehetséggondozás.

2016-ban – immár nyolcadik alkalommal – 10 középiskolai tanár és 11 középiskola kapta meg a Pro Progressio díjat ünnepélyes keretek közt. A díjazottak között van M. Kovács Éva, a váci Boronkay György Szakközépiskola tanára és maga az intézmény is, a Boronkay György Szakközépiskola.

A Műegyetem mellett működő alapítvány kuratóriuma ebben az évben is olyan kiemelkedő eredményekkel rendelkező, 50 év alatti tanárokat részesített elismerésben, akiknek vannak nemzetközi és hazai versenyeken sikert elért tanítványaik, tanulóik jelentős számban érettségiznek emelt szinten vagy hátrányos körülmények között oktatva végeznek példamutató oktató-nevelő munkát.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Tájékoztató közterületi permetezésről

Az alapítvány az elmúlt 8 évben több mint 80 középiskolai tanárt díjazott és részesített fejenként 400.000 forintos díjban, illetve több mint 100 középiskolának nyújtott mintegy 30 millió forintos támogatást, hozzájárulva természettudományi szakmai versenyek, bemutatók szervezéséhez, a műszaki pálya iránti érdeklődés növeléséhez.

Az elismeréseket Józsa János rektor és számos vendég jelenlétében Pakucs János, az alapítvány kuratóriumának elnöke és Sipos Imre köznevelésért felelős helyettes államtitkár adták át. (képünkön a kitüntetett tanárok, a hölgyek között jobbra az első M. Kovács Éva)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments