Az MNB alapítványaitól kért adatokat a váci képviselő

mnb-epulete-700VÁCI NAPLÓ/régió ♥ Az MNB-alapítványok hozzák nyilvánosságra felügyelőbizottsági tagjaik díjazását – követeli az Együtt – a Korszakváltók Pártja. Miután a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Pallas Athéné alapítványai elutasították felügyelőbizottsági tagjaik díjazásának kiadását, Ferjancsics László, az Együtt váci önkormányzati képviselője a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (NAIH) fordult.

Az Országos Sajtószolgálatnál megjelent közlemény szerint a NAIH felszólította a jegybankot, hogy adja ki az adatokat. „Az Együtt elvárja az MNB-alapítványoktól, hogy tegyenek eleget a felszólításnak, amennyiben ezt nem teszik meg, az Együtt perre viszi az ügyet” – olvasható.

Ferjancsics László, az Együtt váci önkormányzati képviselője kikérte az MNB Pallas Athéné alapítványaitól a felügyelőbizottsági tagjaik tiszteletdíját személyenként. Ezeket azonban nem adták ki. A tiszteletdíjakkal kapcsolatos kérdést például azzal hárították el, hogy az alapítvány több vezető tisztségviselője adományként felajánlja díját jótékony célokra.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vonat elé hajtott egy autós a vácrátóti átjáróban

Ferjanicsics László ezután a NAIH-hoz fordult, hogy állapítsa meg: az MNB-alapítványoknak ki kell adniuk, mekkora tiszteletdíjat kapnak a felügyelőbizottsági tagjaik. Most a NAIH kimondta, hogy ezeket az adatokat nyilvánosságra kell hozni. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments