A váci vasútállomás máris kezd lepusztulni?

vasutallomas-hibai-kidontott-sullyedo-baba-700VÁCI NAPLÓ/a város ♥ Két éve adták át a felújított váci vasútállomást, néhány napja az Indóház internetes szakportál újságírója, Zöldi Péter járta végig a peronokat, épületeket és sok érdekes dolgot tapasztalt.

„Vácon járunk, ahol a három évvel ezelőtt izgatottan figyeltük, ahogy a markológép kiemeli az első kanál földet a készülő aluljáró helyén, fúrás, vésés, bontás hangja hallatszott az állomásépületből, friss-szürkén csillogtak a még féktuskóport nem látott betonaljak az őszi esőben a hengerelt kőzúzalékon, találgathattuk, melyik felsővezetéktartó toronyoszlop marad meg, melyik megy a levesbe” – olvasható az írásban.

A szemle eredménye elég lehangoló – derül ki cikkből.

Rejtélyes jelenség az aluljáróban az oldalfal és a padlóburkolat találkozásánál, bokamagasságban végighúzódó, nedvesedésre emlékeztető sötét sáv. Mivel maga a kőburkolat nem vízáteresztő, még épületfizikai előképzettséggel is csak találgatni lehet az okokat. Félő azonban, hogy az egyenlőre csak esztétikai szintű jelenség idővel anyagkárosodásba megy át.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Újabb polgármester-jelölt száll ringbe Vácon: a VVVE jelöltje dr. Csereklye Krisztina

Egy nagy területen a lépcső melletti falrészről hiányzik a vakolat, több helyen a szigetelés ellenére a csapadékvíz becsorog – derül ki a fotókkal bőven illusztrált írásból.

A vasút kezelésében lévő, de az állomás vasútüzemi működésével lazább kapcsolatban lévő terület valódi senkiföldje. A Széchenyi utca felőli főbejáratnál még a nyáron döntötték ki a süllyedő pollert – a „süllyedő babát” -, egy most is látható lánc november elején vált a kompozíció részévé.

„Az igazsághoz hozzátartozik, hogy Vác város főmérnökét megkérdezve fény derült arra, hogy a város a süllyedő poller javítási költségei tekintetében perben áll azzal a céggel, melynek járművezetője a kárt okozta. A perek előbb-utóbb véget szoktak érni, azután pedig vélhetően minden tip-top lesz ismét az állomás előtti téren. Feltéve, hogy a romlás virágai addig nem burjánzanak túlságosan el” – írja az Indóház szakújságírója. ♦

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Ismét örökbefogadó és sétáltató nap szombaton a Zöld menedék telephelyein

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments