Vasárnap bezárt a bolhapiac a főtéren, de van másik

fonagy-istvan-a-foteri-bolhapiacon-700VÁCI NAPLÓ/a város ♦ Vasárnap volt az idei utolsó bolhapiac a főtéren. Az új piactér három éve jött létre és máris igazi turistalátványosság lett. Akik szeretnek nézelődni, turkálni, azok ezután sem maradnak le semmiről, hiszen az őszi és téli időszakban a művelődési központban kéthetente tartják a bolhapiacot.

Fónagy István, az ötletgazda és a rendezvények fő szervezője azt mondja: nagy híre van már szerte az országban és külföldön is a váci bolhapiacnak.

– Alapvetően az motivált bennünket, amikor elindítottuk, hogy sokan szociálisan rászorulnak, hogy az otthon kallódó dolgokat pénzzé tegyék – mondta lapunknak Fónagy István. – Ez még ma is jellemző, de egyre többen vannak, akik magáért az eladásért vagy a vásárlásért jönnek el a bolhapiacokra. Mivel a főtéren vasárnap délelőttönként tartjuk, nagyon gyakori, hogy az éppen arra járó turisták is elvegyülnek a tömegben és keresgélnek. Általában nem is távoznak üres kézzel.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  A táj portréja - Tükörkép

A terület használatárét a szervezők alkalmanként 50 ezer forintot fizetnek az önkormányzatnak. Így amit beszednek helypénzt, szinte az utolsó fillérig el is költik.

A főszervező azt mondja: a főtéri bolhapiacoknak egyetlen ellensége van, a rossz idő. Ha esik, el kell halasztani a rendezvényt. De ha jó idő van, akkor biztosan meg lesz tartva. Jövőre is – teszi hozzá Fónagy István. ♦

Központi Gyógyszertár Vác

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments