Tizennyolcan küzdöttek a legjobb almás pite címért
A nyolcadik alkalommal meghirdetett almás pite sütő versenyre tizennyolc nevezés érkezett. A családias környezetben a Fónagy és Walter Vendég- és Borházban megrendezett megmérettetés eredményhirdetésére a kis udvar szűknek bizonyult, annyian voltak kíváncsiak, hogy vajon melyik sütinek ítélte a fődíjat a zsűri.
Jól jellemzi a nagy érdeklődést, hogy még hét közben is kapott levelet olvasónktól szerkesztőségünk, hogy küldjük el egy korábbi verseny győztes receptjét, mert édesanyja többször is használta, de időközben valahol elveszett a kis papírlapra írt szöveg.
Fónagy István, a verseny főszervezője már négy órára meghívta a zsűritagokat – Papp Évát, Csukovics Anitát, Payer Ildikót, Klein Istvánt és Moravcsik Attilát -, hogy időben befejeződhessen a bírálat. A tizennyolc sütemény között volt néhány különlegesség is, amely ugyan almával készült, de nem mondható hagyományos pitének. Mint Papp Éva zsűrielnöktől megtudtuk, nem volt könnyű dolguk, de az eredeti célhoz igazodva igazán a legjobb almás pitét keresték.
Íme a győztes almás pite receptje, amit a nagyitól kapott Júlia:
A versenyt az idén a kosdi Szegvári Júlia nyerte – ő birtokolja egy évig a vándorkupát is -, mögötte szoros versenyben Horváth Erzsébet lett a második, míg a harmadik helyen Mészáros Brigitta végzett. A dobogósok serleget és oklevelet kaptak, de minden résztvevő hazavihetett egy nagyon szép díszkáposztát ajándékként. ♦