Tizennyolcan küzdöttek a legjobb almás pite címért

almas-pite-suto-verseny-resztvevoi-700A nyolcadik alkalommal meghirdetett almás pite sütő versenyre tizennyolc nevezés érkezett. A családias környezetben a Fónagy és Walter Vendég- és Borházban megrendezett megmérettetés eredményhirdetésére a kis udvar szűknek bizonyult, annyian voltak kíváncsiak, hogy vajon melyik sütinek ítélte a fődíjat a zsűri.

Jól jellemzi a nagy érdeklődést, hogy még hét közben is kapott levelet olvasónktól szerkesztőségünk, hogy küldjük el egy korábbi verseny győztes receptjét, mert édesanyja többször is használta, de időközben valahol elveszett a kis papírlapra írt szöveg.

Fónagy István, a verseny főszervezője már négy órára meghívta a zsűritagokat – Papp Évát, Csukovics Anitát, Payer Ildikót, Klein Istvánt és Moravcsik Attilát -, hogy időben befejeződhessen a bírálat. A tizennyolc sütemény között volt néhány különlegesség is, amely ugyan almával készült, de nem mondható hagyományos pitének. Mint Papp Éva zsűrielnöktől megtudtuk, nem volt könnyű dolguk, de az eredeti célhoz igazodva igazán a legjobb almás pitét keresték.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  A Vác Városért Választási Egyesület képviselő-jelöltjei az önkormányzati választáson
almas-pite-suto-verseny-gyoztese-szegvari-julia
Az idei almás pite sütő verseny győztese, Szegvári Júlia

Íme a győztes almás pite receptje, amit a nagyitól kapott Júlia:

almas-pite-suto-verseny-masodik-es-harmadik
A versenyben Horváth Erzsébet lett a második, míg a harmadik helyen Mészáros Brigitta végzett

A versenyt az idén a kosdi Szegvári Júlia nyerte – ő birtokolja egy évig a vándorkupát is -, mögötte szoros versenyben Horváth Erzsébet lett a második, míg a harmadik helyen Mészáros Brigitta végzett. A dobogósok serleget és oklevelet kaptak, de minden résztvevő hazavihetett egy nagyon szép díszkáposztát ajándékként. ♦

Központi Gyógyszertár Vác

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments