Ne dobd ki, egy forintot kapsz a PET-palackodért

pet-palackok-700VÁCI NAPLÓ/a város ♥ Ne dobd ki a deákvári vagy az alsóvárosi Lidlben vásárolt PET-palackot, ha kiürült: az üzletben visszavásárolják tőled! Sőt! Nem csak a náluk forgalmazott műanyag palackokat veszik át, hanem bármelyiket. Ehhez használd az üvegvisszaváltó automatát – hívják fel a figyelmet.

Talán keveseknek tűnt fel, de újabban megjelent egy kis embléma az üzletláncnál vásárolt PET-palackokon, amely arra hívja fel a figyelmet, hogy ne a kukába dobd, hanem vidd vissza.

Vácott már működik a szelektív hulladékgyűjtés, bár a társasházi lakások esetében ez nem mindenütt megoldott. Eddig arra próbálták rászoktatni az embereket, hogy a palackokat zsugorítsák – a jelszó: taposd laposra! -, viszont ha vissza akarjuk váltani őket, akkor nem szabad összelapítani.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szeretettel köszöntjük a 95 esztendős Tamás Pált

A Lidl honlapján az olvasható, hogy minden PET-palackot visszavesznek, bárhol is vásárolták azokat. Fontos, hogy ne maradjon rajta a kupak, a palack ne legyen összetörve, összegyűrve, mert akkor a gép nem tudja felismerni.

Az ár elég alacsony, darabonként 1 forintot fizetnek, így legalább öt palackot érdemes egyszerre visszavinni, hogy ki tudják fizetni.

A Lidlnél a fél literes sörösüvegért 25, a borosüvegért 75 forintot fizetnek. A fém dobozokért pedig 2 forintot adnak darabonként. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments